fbpx

Ekskluzivno uz Ljetnu ligu – knjiga Siniše Marekovića “Kako sam uspio u trčanju (i ostale šaljive priče)”

Toga dana, kad sam stao na vagu i čekao da se izvrte brojke na ekranu, očekivao sam određenu devijaciju od prosjeka, ali kad je vaga veselo izbacila brojku od 102,5 kila, bio sam ljut. Ne na sebe jer sam prešao sto kila, nego na prokletu vagu koja ne radi. Napravio sam, stoga,  jedinu moguću stvar – uzeo glupu pokvarenu vagu, odnio ju u smeće i otišao u dućan bijele tehnike kupiti novu. Nisam uzeo onu koja mjeri potkožnu mast, vodu, struju u mišićima i aktivnost neurona u frontalnom korteksu, nego onu običnu – staneš, pogledaš kilažu, siđeš.

Nakon ubacivanja baterija, niveliranja novog mjernog uređaja i ponavljanja mjerenja, bile su mi jasne dvije stvari – upravo sam bacio savršeno ispravnu vagu u smeće i imam previše kila.

Upravo ste pročitali ulomak prvog poglavlja knjige “Kako sam uspio u trčanju (i ostale šaljive priče)” autora Siniše Marekovića, koju će svi trkači Ljetne lige Hrvatska trči pronaći u svojem startnom paketu.

Sinišu znaju svi koji su dosad sudjelovali na našim ligama, on je kreativna snaga iza svih onih vizuala, priča, medalja… koje nas prate od samog početka i utrke Jači od korone. On je dizajner mnogobrojnih vrhunskih medalja za utrke u Hrvatskoj, a od sada i autor knjige. Autor naslovne ilustracije je Igor Berecki, a knjiga uz koju vam osmijeh neće silaziti s lica, broji nešto više od 100 stranica.

“Kako sam uspio u trčanju” čita se u jednom dahu, prepuna je životnih dogodovština trkača – rekreativca, ali i dugogodišnjeg voditelja trkačke grupe u školi trčanja. Marekovićeve priče ispričane su ležerno, pametno i iznimno zabavno. Netko je nedavno napisao – njegov je mozak tako predivno ožičen. Čitanjem ove knjige uvjerit ćete se u to. 🙂

 

SAZNAJTE SVE O LJETNOJ LIGI

PRIJAVITE SE

 

 

Scroll to top