fbpx

Sve o Jesenskoj ligi Hrvatska trči 2021.

što je "JESENSKA liga hrvatska trči"?

"Jesenska liga Hrvatska trči" je trkačka liga koja se održava u pet kola u listopadu 2021. godine. Trčimo diljem Hrvatske i svijeta, a u online trkačkim grupama razmjenjujemo savjete, dajemo podršku i slavimo zajedničke pobjede! 🙂

 • Rekreativna - prilagođena svim kategorijama odraslih trkačica i trkača, pa i onima koji će na njoj istrčati svoje prve kilometre
 • Natjecateljska - za one koji se žele utrkivati s drugima
 • Dječja

IZABERITE SVOJE PLEME!

Na našim ligama trčat ćete za sebe, ali i za svoj tim, koji zovemo “pleme”. 🙂

Plemena imaju maskote, izaberite gdje pripadate po izgledu ili karakteristikama. Imate pet mogućih plemena, sigurno ćete se prepoznati u (barem) jednom od njih.

Svakim pretrčanim kilometrom pridonosite rezultatu svog plemena, u svakom kolu proglašavamo timske rezultate, a na kraju lige i pleme s najupornijim članovima.

Upoznajte plemena:

PETOPRSTI LJENIVCI

Što su? vrlo raširena trkačka vrsta koja voli trčati koliko i ne trčati. Zapravo, više vole ne trčati. Jako su dobri u bodrenju drugih trkača naslonjeni na drvo ili viseći s njega i samo se rijetko pokrenu i naprave pokoji kilometar. No to ih ne spriječava da se doživljavaju pravim trkačima.
Gdje su? obično odmaraju u krošnjama drveća, s blaženim smiješkom na licu. Ako ih vidite da se polako kreću po tlu, vjerojatno odrađuju “fartlek”.

OPASNI OKLOPNJACI

Što su? Trkači početnici koji još uvijek traže mjesto gdje pripadaju. Kreću sigurno i polako i pitanje je dana kada će postati pripadnikom neke od ostalih skupina “pravih” trkača. Oklopnjaci su shvatili baš nekidan da su rođeni za trčanje.
Gdje su? Svugdje – u vašem susjedstvu, na vašem radnom mjestu, dućanu… Pripadnici ostalih plemena promatraju oklopnjake i čekaju da ih regrutiraju u svoje boje… osim Svejeda, oni razmišljaju kako bi ih pojeli, samo da se taj oklop ne čini tako prokleto bezukusnim.

ŠUMSKI URLIKAVCI

Što su? Alfa trkači čiji je smisao egzistencije biti vođa čopora i voditi druge urlikavce na treninzima. Oni ne žele samo biti viđeni – oni žele biti najbolji i trude se svima to pokazati. Legenda kaže da su upravo oni krivi za povlačenje Slušača u osamu jer ih se boje.
Gdje su? Bolje je pitanje – gdje nisu? Kad god prođete nekom stazom i vidite glasnu i brzu grupu, to su Urlikavci. Mogu biti daleko od vas, ali budite sigurni da ćete ih čuti kilometrima daleko.

DIVOVSKI SVEJEDI

Što su? Trkači koji trče samo zato da bi bez grižnje savjesti mogli što više pojesti. Najčešće potroše 500 kcal na treningu i onda ih nadoknade s 2000 koje potamane iz frižidera. Dobroćudni su i dragi i bit ćete im najbolji prijatelj. Osim ako su gladni, onda bi im mogli biti obrok.
Gdje su? Uglavnom za stolom, smišljaju taktiku za sljedeći trening. S obzirom da se na trening ne može s punim želucem, na trening ne odlaze baš redovno.

ČUDNOVATI SLUŠAČI

Što su? Trkačka sorta koju nećete vidjeti nigdje, jer su vremenom razvili izuzetnu sposobnost mimikrije i odrađuju treninge daleko od očiju drugih. Trče sami, slušaju glazbu i prepadnu se kad vide druge trkače. Imali bi dobre rezultate na utrkama, ali ne idu na utrke. Jer se skrivaju.
Gdje su? Nitko ne zna. Navodno u grmljima i stazicama gdje nitko ne ide. Trenutno postoji više dokaza za postojanje Jetija, nego za postojanje Slušača. Ali stalno nam šalju rezultate pa sigurno negdje postoje, samo da ih još pronađemo…

ŠTO JE U PAKETU?

Kako ste već pretpostavili, u paketu su sportska dry-fit majica s grbom plemena i fantastična medalja. Ali to nije sve! 😉

Svi (odrasli) trkači i trkačice u svom će startnom paketu pronaći i visokokvalitetnu sportsku “buf” maramu s grbovima plemena jesenske lige.

Ovaj predmet omiljen je među trkačima koji svoje uške, vrat i nos njime štite u jesen i zimu. Može se nositi na mnogo načina, kao znojnik, kapa, balaklava… 🙂

Kako funkcionira Jesenska liga Hrvatska trči:

 1. prvo se trebate prijaviti i uplatiti kotizaciju za ligu
 2. liga počinje prvim kolom koje se održava od petka 1. 10. do nedjelje 3. 10. 2021.,
  a završava posljednjim kolom za vikend 29. – 31. 10. 2021. godina
 3. ukupno se trči pet kola, tj. pet vikenda
 4. svatko bira mjesto i vrijeme gdje i kada će trčati
 5. preporučena minimalna distanca trčanja je 2 km, ako je ne možete istrčati, prehodajte je 🙂
 6. nakon trčanja prijavljujete svoj rezultat preko jednostavne forme
 7. ako istrčite 5, 10, 21.1 ili 42.2 kilometra, svoj rezultat možete prijaviti u natjecateljsku kategoriju
 8. nakon svakog kola objavljujemo rezultate plemena i ukupne, za rekreativnu i natjecateljsku kategoriju kao i velike foto galerije
 9. nakon završetka lige proglašavamo konačne rezultate.

Prijave za ligu

Prijave za ligu nalaze se na stranici utrka.com.

Prijave su otvorene od 27. 8. 2021. do 15. 9. 2021. kada je i krajnji rok za uplatu startnine.

Startni paket

U cijenu startnine uključeno je ovo:

Startnina – kotizacija za ligu

165 kn za odrasle i 95 kn za djecu

Organizatori

SPORT GROUP d.o.o. i portal 3sporta.com u suradnji s utrka.com.

Direktor utrke: Zvonimir Mikašek, kontakti: 091/284-3322; hrvatskatrci@gmail.com

Scroll to top