fbpx

Sve o Ljetnoj ligi Hrvatska trči 2022.

dobro NAM došli!

Što je "Ljetna liga Hrvatska trči"?
To je trkačka liga koja se održava u pet kola u ljeto 2022. godine. Trčimo diljem Hrvatske i svijeta, a u online trkačkim grupama razmjenjujemo savjete, dajemo podršku i slavimo zajedničke pobjede! 🙂

Ovaj put trčimo i s humanitarnim ciljem!

LJETO JE I ZA TRČANJE!

Na Ljetnoj ligi Hrvatska trči svatko trči za svoje pleme, ali trčimo i svi zajedno s jednim ciljem – trebamo skupiti 50.000 kilometara koji će biti pretvoreni u donaciju od 100.000 kuna, koje će GRAWE Hrvatska dodijeliti forumu Europa Donna u svrhu borbe protiv raka dojke.

Hrvatska trči i projekt PoKRENI udružili su snage kako bismo iskoristili vašu dobrotu i kondiciju i ispunili ovaj lijep i plemeniti cilj.

U životu svake vrste događa se evolucija, koja u prirodi traje milijunima godina. Pozornom opservacijom došli smo da zaključka da se nešto slično često događa i s trkačima u samo nekoliko godina. Predstavljamo trkačku evoluciju!

Prvo si spori Oklopnjak

Sjetite se samo svojih prvih trkačkih koraka, koji vjerojatno nisu bili trkački već hodački. Prve tenisice, prvi kilometri, pa lagano zaluđivanje trčanjem – hej, pa ja sam rođen(a) za trčanje! Netko tko vas je gledao u tim prvim trčanjima stekao je možda dojam spore,  okruglaste osobe, ali ne, vi ste znali svoju trkačku sudbinu. Bili ste tada Oklopnjak. Možda ste baš sada u toj fazi, pa se pridružite Oklopnjacima.

Trčiš tako da te nitko ne vidi

Sljedeća faza trkačke evolucije često je Čudnovati slušač, puno okretniji i brži, ali bez izgrađenih socijalnih vještina. Slušači su nekako distancirani, uživaju u samoći i napretku vidljivom iz dana u dan. Oni trče radi mentalne higijene i ne zamaraju se rezultatima, još.

Trčiš brzo i juriš rezultate

Slušač se u jednom trenu zapita – pa ja sam stvarno brz/a, zašto ne posjetim neku utrku i svima pokažem kako se trči!? E, tako se rađa Urlikavac, alfa jedinka koja iz svakog atoma svog bića šalje poruku – ja sam trkač/ica, gledaj me i uči!

A onda – samo opušteno

No nakon nekog vremena dogodi se zamor materijala Urlikavca, možda poneka ozljeda i on shvati kako jurnjava za PB-om na svakoj utrci možda i nije jedino što trčanje nudi. Tako nastaje Bambusar. On dobro zna da treba trčati, bez trčanja život je prazan, ali treba i uživati u svemu drugom što život pruža. Lagani treninzi, odlasci na utrke zbog dobrog društva, fina papica, pivce (ili bambus)… to je pravi trkački život!

Ali, nemojte ovo doslovno shvatiti. Sasvim je normalno ako je vaš razvoj zapeo u nekoj od faza – nije pogrešno do kraja svemira ostati Oklopnjak, Slušač ili Urlikavac. Priroda se uvijek pobrine da neke vrste ostavi na određenom stupnju razvoja iz samo njoj poznatih razloga. Nama nije skroz jasan taj proces. Možda bi Darwinu bio.

UPOZNAJTE PLEMENA

OPASNI OKLOPNJACI

Možda spor, ali uvijek uporan, uvijek dosljedan, Oklopnjaci se neće utrkivati s članovima ostalih plemena, ali će im itekako zagorčati život svojom brojnošću i pretrčanim kilometrima. Oklopnjak hoda kad ne može trčati, ali svoje će kilometre odraditi.

Opasni oklopnjaci su pleme koje okuplja početnike u trčanju i ostale kojima nije bitan rezultat već trening zbog pukog užitka u trčanju, pokazali su se kao snažan suparnik drugim “ozbiljnijim” trkačima.

ČUDNOVATI SLUŠAČI

Već standardni pobjednici naših liga često su vrlo plahe i asocijalne jedinke koje svoje treninge odrađuju školski i bez iznimaka.

Ako ste jedan od onih trkača koji preferiraju ugodno solo trčanja nasuprot velikih trkačkih grupa, ovo je pleme za vas. Navodno se Slušači dobro slažu s drugima, ali to nije potvrđeno jer se uglavnom ne susreću ni sa kim na stazi.

ŠUMSKI URLIKAVCI

“Glavni” frajeri i frajerice lige, najglasniji ekstroverti koji, za razliku od slušača, uživaju u društvu i dokazivanju. No, Urlikavci na neki čudan način uvijek završe ligu boreći se za opstanak. U Proljetnoj ligi provukli su se kroz ušicu igle, ali tko zna koliko će to trajati ako se ne potrude još jače.

Čekamo dakle trenutak kada će Urlikavci reći – Dosta! I pokazati ostalima kako se zapravo trči i koliko je vučje pleme nadmoćno.

TROMI BAMBUSARI

Novopridošlice u ligu, sada već drugi puta u ovoj čudnoj ekipi, otpočetka su lijepo prihvaćeni, no s određenim podsmijehom – kao – što te kreature kojima je samo jelo na pameti imaju raditi u ovako opakoj konkurenciji.

Ali, kao što često bude u životu, podcjenjivanje se nikad ne isplati, a Bambusari su pokazali kako, osim hrane, vole i pomrsiti račune članovima ostalih plemena. Bambusari uživaju u trčanju, ali i životu.

MAJICA LJETNE LIGE

Kvalitetna pamučna majica s printom, u punom paketu lige

U Ljetnoj ligi trčimo za jedan zajednički cilj, pa je red da to bude jasno i s majice. Ne trebamo ništa objašnjavati, vaša najdraža ljetna majica nalazi se baš u paketu Ljetne lige Hrvatska trči.

MEDALJA!

Medalja za sve sudionike s plaćenim paketom

Priču o zajedništvu prati i finišerska medalja, ovaj put sa svim plemenskim maskotama na jednom mjestu.

SPORTSKE NAOČALE

Sportske naočale s logom Hrvatska trči bit će u “punom” paketu Ljetne lige.

Kako funkcionira Ljetna liga Hrvatska trči:

 1. prvo se trebate prijaviti
 2. liga počinje prvim kolom 15. 7. 2022., a završava 14. 8. 2022. godina
 3. ukupno se trči pet kola, tj. pet vikenda
  1. kolo 15. – 17. 7. 2022.
  2. kolo 22. – 24. 7. 2022.
  3. kolo 29. – 31. 7. 2022.
  4. kolo 5. 8. – 7. 8. 2022.
  5. kolo 12. – 14. 8. 2022.
 4. svatko bira mjesto i vrijeme gdje i kada će trčati
 5. preporučena minimalna distanca trčanja je 2 km, ako je ne možete istrčati, prehodajte je 🙂
 6. nakon trčanja prijavljujete svoj rezultat preko jednostavne forme
 7. ako istrčite 5, 10, 21.1 ili 42.2 kilometra, svoj rezultat možete prijaviti u natjecateljsku kategoriju
 8. nakon svakog kola objavljujemo rezultate plemena i ukupne, za rekreativnu i natjecateljsku kategoriju kao i velike foto galerije
 9. nakon završetka lige proglašavamo konačne rezultate.

Prijave za ligu

Prijave za ligu nalaze se OVDJE

Prijave su otvorene od 21. 6. 2022. do 4. 7. 2022., kada je i krajnji rok za uplatu startnine.

Broj sudionika je ograničen!

Startnina

U cijenu startnine uključeno je ovo:

Osim ovog imamo tri vrste paketa:

ODRASLI – PUNI PAKET
DJEČJI PAKET
PAKET – SAMO MEDALJA (za odrasle i djecu)
Pakete šaljemo u drugoj polovici lige.
BESPLATNO SUDJELOVANJE – BEZ PAKETA – SPONZORIRA GRAWE PoKRENI
Oni koji ne žele paket Ljetne lige, mogu sudjelovati besplatno, probati ovakav način natjecanja, pridonijeti svojem plemenu istrčanim kilometrima i skupljati kilometre za humanitarnu namjenu.

Startnina – kotizacija za ligu

 • Odrasli – puni paket – 170 kn
 • Dječji paket – 140 kn
 • Paket – samo medalja – 100 kn
U cijene je uključena dostava i PDV od 25%.

Organizatori

SPORT GROUP d.o.o. i portal 3sporta.com

Direktor lige: Zvonimir Mikašek, kontakti: 091/284-3322; hrvatskatrci@gmail.com
Kreativni direktor: Siniša Mareković
Ilustracije: Davor Rukovanjski

Scroll to top