fbpx

Sve o Proljetnoj ligi Hrvatska trči 2022.

Pozdrav, dobro NAM došli!

Što je "Proljetna liga Hrvatska trči"?
To je trkačka liga koja se održava u pet kola u proljeće 2022. godine. Trčimo diljem Hrvatske i svijeta, a u online trkačkim grupama razmjenjujemo savjete, dajemo podršku i slavimo zajedničke pobjede! 🙂

PROSLAVI DOLAZAK PROLJEĆA S NAMA!

Mnogima je proljeće najdraže godišnje doba. Nije ni čudno, nakon duge zime priroda se ponovno budi, sve je puno cvijeća – i trkača. U tom će tonu biti i naša Proljetna liga – cvjetna i trkačka.

Nije važno imaš li puno godina trčanja iza sebe ili tek radiš prve trkačke korake, u našem društvu ćeš trčati sa zadovoljstvom (i uz to se dobro zabavljati).

Na Proljetnoj ligi trčat ćeš za sebe, ali i za svoj tim, koji zovemo “pleme”. 🙂

Svakim pretrčanim kilometrom pridonosiš rezultatu svog plemena, u svakom kolu proglašavamo timske rezultate, a na kraju lige i pobjedničko pleme!

 

Upoznajte plemena:

ČUDNOVATI SLUŠAČI

Nakon aktivne zime u kojoj su dugo slavili pobjedu na prošloj ligi, Čudnovati slušači napokon su sretni – priroda se budi i oni opet mogu mirno tražiti zaklone iza cvjetnih grmova, kada nekim čudom nalete na pripadnika drugog plemena koji trči istom stazom gdje trče oni. Jedino, kako sunce počinje grijati, tako je i pod slušalicama sve toplije pa razmišljaju o kupnji nekih manjih, praktičnijih s kojima će biti i manje uočljivi.

OPASNI OKLOPNJACI

Ono malo depresije koja ih je oprala u Zimskoj ligi, kada su uz toliko truda da svoje oklope dovuku na vrh tablice poretka lige, ipak završili na drugom mjestu, potpuno je isparila i Oklopnjaci su spremni u Proljetnu ligu ući svim raspoloživim sredstvima. Pogledajte samo ovaj oduševljeni pogled, ovaj prekrasno ispleteni vjenčić od tratinčica na glavi – pa tko ih ne bi volio i pridružio im se?
 
Iako već iskusne zvjerke, Oklopnjaci su ekipa koja je i dalje najbolji izbor za sve koji tek kreću s trčanjem i žele se kretati polako ali sigurno – prema vrhu tablice.

ŠUMSKI URLIKAVCI

Ovi trkački nabrijanci ne mogu dočekati start Proljetne lige, jer im ama baš svaki put propadne plan da preteknu konkurenciju i zasjednu na tron. Ovog proljeća, uz miris proljetnog cvijeća, znaju da je došao njihov trenutak da zasjaju punim sjajem. Počešljali su dlaku, obukli najljepši dres i spremni su pripadnike i pripadnice drugih plemena impresionirati svojom uvijek naočitom pojavom – i brzinom.

Pogled koji vam upućuje Urlikavac može značiti ili da mu se sviđate ili da vas se sprema pobijediti već u prvom kolu, zato pripazite na njih kad ih sretnete negdje na stazi.

TROMI BAMBUSARI

Novopridošle zvjerke u našu ligu predstavljaju svojevrsnu mješavinu Svejeda i Ljenivaca, s najboljim osobinama iz oba svijeta – vole jako puno papati, a odmaranje im nije strano. Kada vide neki lijepi cvijet, srce im zatreperi, a želudac zakrulji i cvijet se isti tren nađe u ustima ovih simpatičnih proždrljivaca. Ako volite trčati, ali jedna volite hedonistički uživati u iću i piću prije, nakon ili umjesto trčanja, ovo pleme je kao stvoreno za vas.
 
Svi vi koji ste sa suzama otpratili Ljenivce u mirovinu u Zimskoj ligi, sigurno ćete se pronaći u gornjem opisu i žurno pohitati u društvo ovih simpatičnih izjelica. P.S. Ne piju pivo već bambus.

ŠTO JE U PAKETU?

U paket lige vraćaju se plemenske majice! Visoko kvalitetne sportske dry fit majice s motivom plemena su u punom paketu za odrasle, dok djeca u svom paketu dobivaju pamučnu majicu s motivom plemena.
(napomena: ženske majice su strukirane)

Majica Čudnovatih slušača
Majica Šumskih urlikavaca
Majica Opasnih oklopnjaka
Majica Tromih bambusara

PRIVJESAK ZA KLJUČEVE

Znamo da volite nositi vaše medalje još danima nakon otrčane lige, ali isto tako znamo koliko je nepraktično funkcionirati s njom – saginjanje dok vežete cipele, tuširanje, pa čak i prelazak granične kontrole kompliciran je dok medalju nosite oko vrata. Zato smo samo za vas pripremili komad metala koji ćete baš uvijek moći imati sa sobom i koji će poslužiti za prepoznavanje članova grupe kada ovaj privjesak nemarno odložite na stol za vrijeme ispijanja kave.
 
(Napomena: ovaj metalni privjesak sastavni je dio punog paketa za odrasle.)
Metalni privjesak za ključeve "Hrvatska trči"

POKLON PoKRENI by GRAWE

– Želite li znati kako izgledaju početničke pripreme za polumaraton iz pera netrkača? Koje su to prepreke s kojima se susreće trkač početnik, kako ih savladava (savladava li ih uopće?) i kako točno završava njegov put do prve utrke nakon cijele zime treniranja? Knjiga je pisana kroz oči jednog izmišljenog Igora, polaznika škole trčanja, no sve njegove zgode i nezgode 100% su autentične i vrlo prepoznatljive mnogima od nas – kaže o knjizi njen autor Siniša Mareković.

(Napomena: knjiga koju poklanja PoKRENI by GRAWE nalazi se samo u punom paketu za odrasle.)

Knjigu vam poklanja PoKRENI

MEDALJE!

Plemenske medalje opet oduševljavaju. 🙂
Finišerske medalje u paketu dobivaju svi sudionici lige.

Kako funkcionira Proljetna liga Hrvatska trči:

 1. prvo se trebate prijaviti i onda uplatiti kotizaciju za ligu
 2. liga počinje prvim kolom 8. 4. 2022., a završava 8. 5. 2022. godina
 3. ukupno se trči pet kola, tj. pet vikenda
  1. kolo 8. – 10. 4. 2022.
  2. kolo 15. – 17. 4. 2022.
  3. kolo 22. – 24. 4. 2022.
  4. kolo 29. 4. – 1. 5. 2022.
  5. kolo 6. – 8. 5. 2022.
 4. svatko bira mjesto i vrijeme gdje i kada će trčati
 5. preporučena minimalna distanca trčanja je 2 km, ako je ne možete istrčati, prehodajte je 🙂
 6. nakon trčanja prijavljujete svoj rezultat preko jednostavne forme
 7. ako istrčite 5, 10, 21.1 ili 42.2 kilometra, svoj rezultat možete prijaviti u natjecateljsku kategoriju
 8. nakon svakog kola objavljujemo rezultate plemena i ukupne, za rekreativnu i natjecateljsku kategoriju kao i velike foto galerije
 9. nakon završetka lige proglašavamo konačne rezultate.

Prijave za ligu

Prijave za ligu nalaze se OVDJE

Prijave su otvorene od 8. 3. 2022. do 22. 3. 2022., kada je i krajnji rok za uplatu startnine.

Broj sudionika je ograničen!

Startnina

U cijenu startnine uključeno je ovo:

Osim ovog imamo tri vrste paketa:

ODRASLI – PUNI PAKET
DJEČJI PAKET
PAKET – SAMO MEDALJA (za odrasle i djecu)
Pakete šaljemo u drugoj polovici lige.

Startnina – kotizacija za ligu

 • Odrasli – puni paket – 180 kn
 • Dječji paket – 140 kn
 • Paket – samo medalja – 110 kn
U cijene je uključena dostava i PDV od 25%.

Organizatori

SPORT GROUP d.o.o. i portal 3sporta.com

Direktor utrke: Zvonimir Mikašek, kontakti: 091/284-3322; hrvatskatrci@gmail.com
Kreativni direktor: Siniša Mareković
Ilustracije: Davor Rukovanjski

Scroll to top