fbpx

Sve o Zimskoj ligi Hrvatska trči 2022.

što je "ZIMSKA liga hrvatska trči"?

"Zimska liga Hrvatska trči" je trkačka liga koja se održava u pet kola u siječnju 2022. godine. Trčimo diljem Hrvatske i svijeta, a u online trkačkim grupama razmjenjujemo savjete, dajemo podršku i slavimo zajedničke pobjede! 🙂

 • Rekreativna - prilagođena svim kategorijama odraslih trkačica i trkača, pa i potpunim početnicima!
 • Natjecateljska - za one koji se žele utrkivati s drugima
 • Dječja

IZABERI SVOJU DUHOVNU ZVIJER!

Na Zimskoj ligi trčat ćeš za sebe, ali i za svoj tim, koji zovemo “pleme”. 🙂

Svakim pretrčanim kilometrom pridonosiš rezultatu svog plemena, u svakom kolu proglašavamo timske rezultate, a na kraju lige i pobjedničko pleme!

Možeš izabrati jednu od duhovnih zvijeri koja predstavlja tvoj trkački duh preslikan u životinjski svijet, s onim karakteristikama koje nosiš duboko u sebi.

Nemoj na njih gledati samo kao na “maskote” – Ljenivac, Oklopnjak, Slušač i Urlikavac nisu tvoja karikatura – to si ti, u dubini duše, svaki puta kad obuješ tenisice i kreneš na trčanje.

 

Upoznajte plemena:

 

ČUDNOVATI SLUŠAČI

Čudnovati slušači samozatajni su trkači koji se najbolje osjećaju trčeći solo i na mjestima gdje će sresti što manje ljudi.

Već redovito skupe najviše bodova po ligama i to im je ujedno plan za 2022. – pronaći još više osamljenih staza jer ove koje koriste sada Urlikavci pomalo otkrivaju što im izaziva lagani napadaj panike…

Opis: Trče sami i ne žele da ih itko išta pita. Ako nekim čudom sretnu drugu zvijer, skaču u stranu i skrivaju se, jer ih sama pomisao da bi s nekim trebali komunicirati ispunjava anksioznošću.

Moto za 2022. – Zaobiđi buku u širokom luku.

OPASNI OKLOPNJACI

Opasni oklopnjaci pridružili su se ligi posljednji, kao početnici koji polako skupljaju kilometre, a odmah su se nametnuli kao drugo najjače pleme u grupi.

Njihova novogodišnja odluka je jasna – što polakše, što redovnije i što upornije odrađivati treninge. Do sada im je je plan savršeno uspijevao, zašto ne bi i u novoj 2022…

Opis: Došli su polako i ušli u legendu. To su svi početnici, ponovni početnici, rehabilitirani trkači i ostali koji misle da je upornost ispred brzine. I nisu u krivu – otkad su se pojavili redovno konkuriraju za čelo plemenske tablice.

Moto za 2022. – Bod se za bodom niže, vrh nam je sve bliže.

ŠUMSKI URLIKAVCI

Šumski urlikavci naše su najglasnije pleme, nabrijanci na riječima, a ponekad i na djelima, opasno se spremaju ući u novu godinu s potpuno novim planom – brojnošću i kilometrima nadmašiti Slušače koji se stalno na neki čudan način uspiju sakriti od njih. Ali čak i za to imaju ideju – dobili su dojavu gdje će ti introverti trčati zimsku bazu…

Opis: Uvijek glasni, uvijek prisutni, rijetko najuspješniji. Nije to zato što oni nisu sposobni biti najbolji, već zato što je prepričavanje svojih dogodovština s prošlih treninga nekako uvijek prije odrađivanja treninga.

Moto za 2022. – Urlajmo skupa, najjača smo grupa.

PETOPRSTI LJENIVCI

Petoprsti ljenivci pleme su koje je pukim čudom preživjelo ispadanje u prethodnoj Jesenskoj ligi.

Njih karakterizira aktivna nezainteresiranost za trčanje koje odrađuju samo zato da bi mogli popiti pivu nakon treninga. Nova godina im donosi nove izazove, a oni su čvrsto odlučili da u sljedećoj sezoni naprave dva koraka više po treningu. Dobro, možda ipak samo jedan, da ne dođe do ozljeda.

Opis: Totalno smireni, pristupaju treninzima metodički, stavljajući poseban naglasak na dane oporavka koji mogu potrajati i do 350 dana u godini.

Moto za 2022. – Ne shvati olako kretanje polako.

ŠTO JE U PAKETU?

Ovaj put u paketu će biti nešto posve novo i originalno – STALAK ZA MEDALJE! Vrijeme je da svoje medalje skupite na jedno mjesto i ponosno ih objesite na zid ili ormar. U kompletu dolazi stalak sa svim potrebnim priborom za brzu i jednostavnu montažu.

SPORTSKE ČARAPE

Teško bi bilo pobrojati sve upite za kupnju čarapa kakve smo imali u paketu na Proljetnoj ligi. No one su bile raspoložive samo za trkače lige, koji i dandanas trče u njima po cijeloj Hrvatskoj, a zbog svoje žute boje jasan su znak prepoznavanja.

Zbog toga smo odlučili ovaj odličan proizvod ponovno uvrstiti u paket, ovaj put boje su inverzne, ali i dalje prepoznatljive i “naše”. 🙂

(Napomena: čarape su sastavni dio punog paketa za odrasle.)

MEDALJE!

I ovdje smo se odlučili na promjenu – po prvi put imamo reljefne 3D medalje, koje će vas oduševiti.

Kako funkcionira Zimska liga Hrvatska trči:

 1. prvo se trebate prijaviti i uplatiti kotizaciju za ligu
 2. liga počinje prvim kolom na samu Novu godinu, a završava posljednjim kolom za vikend 28. – 30. 1. 2021. godina
 3. ukupno se trči pet kola, tj. pet vikenda
 4. svatko bira mjesto i vrijeme gdje i kada će trčati
 5. preporučena minimalna distanca trčanja je 2 km, ako je ne možete istrčati, prehodajte je 🙂
 6. nakon trčanja prijavljujete svoj rezultat preko jednostavne forme
 7. ako istrčite 5, 10, 21.1 ili 42.2 kilometra, svoj rezultat možete prijaviti u natjecateljsku kategoriju
 8. nakon svakog kola objavljujemo rezultate plemena i ukupne, za rekreativnu i natjecateljsku kategoriju kao i velike foto galerije
 9. nakon završetka lige proglašavamo konačne rezultate.

Prijave za ligu

Prijave za ligu nalaze se na stranici utrka.com.

Prijave su otvorene od 1. 12. 2021. do 20. 12. 2021. kada je i krajnji rok za uplatu startnine.

Broj sudionika je ograničen.

Startni paket

U cijenu startnine uključeno je ovo:

Ukratko, dječji paket sadrži sve kao puni paket, osim čarapa.

Po prvi put omogućili smo da na ligi sudjelujete bez startnog paketa, po simboličnoj cijeni koja je uobičajena za lige, tj. 10 kn po kolu (+ PDV) = 62.50 kn. Trkači koji se odluče za ovu opciju sudjeluju na ligi ravnopravno kao i svi ostali, nakon uplate preuzimaju svoj startni broj, ali ne primaju paket.

Startnina – kotizacija za ligu

 • Puni paket – 180 kn
 • Dječji paket (sve kao puni paket, osim čarapa) – 140 kn
 • Bez paketa – 62.50 kn
U cijene je uključena dostava paketa kurirskom službom i PDV od 25%.

Organizatori

SPORT GROUP d.o.o. i portal 3sporta.com u suradnji s utrka.com.

Direktor utrke: Zvonimir Mikašek, kontakti: 091/284-3322; hrvatskatrci@gmail.com
Kreativni direktor: Siniša Mareković
Ilustracije: Davor Rukovanjski

Scroll to top