Sve o Proljetnoj ligi Hrvatska trči

Što JE "PROLJETNA LIGA HRVATSKA TRČI"?

"Proljetna liga Hrvatska trči" virtualna je trkačka liga koja se održava u četiri kola u proljeće 2021. godine. Osim trčanja donosi i odličnu zabavu za sve sudionike.

 • Rekreativna - prilagođena svim kategorijama odraslih trkačica i trkača, pa i onima koji će istrčati svoje prve kilometre
 • Natjecateljska - za one koji se žele utrkivati s drugima
 • Dječja - za djecu od 1 do 18 godina
Slusac_web

Ovu smo godinu započeli posljednjim kolom Zimske lige Hrvatska trči, a odmah nakon nje dobili smo gomilu poruka s jednim pitanjem – kad ćemo ponovno? Odlučili smo da krećemo s prvim danima proljeća Proljetnom ligom Hrvatska trči. 🙂

Dva puta smo imali borbu zelenih protiv plavih i bilo nam je odlično. Za ovu godinu pripremili smo nešto posve drugačije.

Naš kreativni odjel predvođen Sinišom Marekovićem osmislio je natjecanje četiri trkačka plemena. Da, dobro ste pročitali – PLEMENA. Prilikom prijave birate svoje pleme i njegove boje branite do kraja lige.

Svako pleme ima svoj amblem i boju, svoju medalju, majicu i startni broj. Dakle, osim za sebe, na ovoj ligi trčite i za svoje pleme. Hoće li na kraju pobijediti Ljenivci, Svejedi, Urlikavci ili Slušači? Uključite se i saznajte. 😉

 

UPOZNAJTE PLEMENA:

 

ČUDNOVATI SLUŠAČI

Čudnovati slušači rijetka su trkačka sorta. U prirodi obitavaju kao zasebne jedinke i ne grupiraju se u čopore, zbog čega su trkačima iz ostalih plemena jako čudni. Srest ćete ih na opskurnim stazama, kako sami sa slušalicama na ušima odrađuju treninge i uplašeno skreću na drugu stazu kad ugledaju čopor Šumskih Urlikavaca. Ukoliko nemaju mogućnost skrivanja, potežu za mimikrijom pomoću bufova kako bi neprimjetno prošli pored čopora.

Nemojte im prilaziti, jer su vrlo plaha i zakonom zaštićena vrsta. Mnogobrojni trkači započeli su svoju trkačku karijeru upravo kao Čudnovati slušači pa se možda i ti prepoznaš u ovom opisu.

Plemenski moto: SAMI PROTIV SVIH

Ilustracija by Nik Titanik

DIVOVSKI SVEJEDI

Divovski svejedi sisavci su koje karakterizira velika potreba za čestim i obilnim obrocima. Nemaju problema s treniranjem, no nakon svakog treninga, u grupama odlaze u lokalne ćevapdžinice i burekdžinice gdje nadoknađuju izgubljene kalorije (pa i više od toga). Po naravi su druželjubivi i opušteni, a agresivnost mogu pokazati samo kad im nestane hrane. Slobodno ih možeš prestići kada su siti, ali oprez je potreban kada više kilometara istrče bez konzumacije okrepe.
 
Ponekad kohabitiraju sa Šumskim urlikavcima, no tada zna doći do sukoba oko hrane. Puno bolje funkcioniraju s Petoprstim ljenivcima koji im zbog afiniteta prema pivi ne kradu obroke.
 
Plemenski moto: PORCIJA JEDNA KAO NIJEDNA       
 
Ilustracija by Nik Titanik

ŠUMSKI URLIKAVCI

Šumski urlikavci odlični su trkači, uvijek u pokretu, a najdraže stanište su im šumoviti obronci planina gdje briljiraju u svojim trek & trail mogućnostima. Odlikuje ih grupiranje u veće čopore i velika sklonost deranju kako bi svima dali do znanja gdje se nalaze i što rade. Čak i u trenucima mirovanja, što je kod urlikavaca vrlo rijedak slučaj (jer se čak i tada rastežu), možete ih čuti na kilometar kako urlaju o tome koji im je bio najbolji rezultat u prošloj godini i koliko su kilometara skupili. Izbjegavaju druženje s Petoprstim ljenivcima jer misle da ne treniraju dovoljno.

Osim na šumskim stazama, možete ih zamijetiti i na sportskom odjelu gdje pomno biraju najnovije tenisice, ruksake i bidone.

Plemenski moto: NAJ SMO GLASNIJI

Ilustracija by Nik Titanik

PETOPRSTI LJENIVCI

Petoprsti ljenivci su trkači koji pokušavaju preskočiti svaki trening, a često u tome i uspijevaju. U prirodi ih nalazimo u većim i manjim grupama na toplim i  natkrivenim područjima, a čopor najčešće vodi jedna alfa jedinka koja najmanje trči, a najviše priča o trčanju. Znaju apsolutno sve o treninzima s teoretske strane – što je VO2 Max, razliku između fartleka i dionica pa čak i razliku između zimske i ljetne baze, no previše je pive za popiti da bi se to provelo u praksi.

Miroljubivi su i ako ih počastite rundom, brzo ćete se sprijateljiti. No budite oprezni – njihov životni stil vrlo je primamljiv i labilnije trkače lako mogu nagovoriti da im se pridruže u netrčanju i hmeljnim užicima.

Plemenski moto: ZAJEDNO MOŽEMO MANJE

Ilustracija by Nik Titanik
Majice s motivima plemena by Nik Titanik za sve trkače (sastav: 90% pamuk 10% poliester)

Fantastične finišerske medalje by Siniša Mareković

Kako funkcionira Proljetna Liga Hrvatska trči:

 1. prvo se trebate prijaviti i uplatiti kotizaciju za ligu
 2. liga počinje prvim kolom koje se održava od petka 19. 3. do nedjelje 22. 3. 2021., a završava posljednjim kolom za vikend 9. – 11. 4. 2021. godina
 3. ukupno se trči četiri kola
 4. svatko bira mjesto i vrijeme kada će trčati
 5. preporučena minimalna distanca trčanja je 2 km, ako je ne možete istrčati, prehodajte je 🙂
 6. nakon trčanja prijavljujete svoj rezultat preko jednostavne forme
 7. ako istrčite 5, 10, 21.1 ili 42.2 kilometra, svoj rezultat možete prijaviti i u natjecateljsku kategoriju
 8. nakon svakog kola objavljujemo rezultate, po plemenima i ukupne, za rekreativnu, natjecateljsku i dječju kategoriju kao i velike foto galerije
 9. nakon završetka lige proglašavamo konačne rezultate.

Prijave za ligu

Prijave za ligu nalaze se na stranici utrka.com.

Prijave su otvorene od 5. 2. 2021. do 15. 2. 2021. ili do popunjenja limita.

Ako želite sudjelovati požurite s prijavom, na prošloj ligi limit smo dosegnuli za manje od 7 dana.

Startni paket

U cijenu startnine uključeno je ovo:

 • sustav prijava na stranici utrka.com
 • preuzimanje "virtualnog" startnog broja iz sustava utrka.com
 • tiskani startni broj s motivom izabranog plemena
 • majica s motivom plemena (90% pamuk, 10% poliester)
 • finišerska medalja by Siniša Mareković
 • kvalitetne sportske čarape (samo za odrasle)
 • četiri kola trčanja!
 • super jednostavan sustav za prijavu rezultata preko stranice utrka.com
 • obrada i objava rezultata za sva četiri kola lige i na kraju lige
 • obrada i objava fotografija s utrka na 3sporta
 • druženje u Facebook grupama TRČIMO! 3sporta i Hrvatska trči
 • slanje paketa na kućnu adresu KURIRSKOM SLUŽBOM!
 • nagrade za najbrže u natjecateljskoj kategoriji

Startnina – kotizacija za ligu

160 kn za odrasle i 100 kn za djecu

Organizatori

PIS d.o.o. Varaždin i portal 3sporta.com u suradnji s utrka.com.

Direktor utrke: Zvonimir Mikašek, kontakti: 091/284-3322; hrvatskatrci@gmail.com

Scroll to top