fbpx

Najnovije vijesti

Jesenska liga Hrvatska trči – Rezultati natjecateljske kategorije

Iako velika većina trkačica i trkača naših liga prijavljuje svoje rezultate u rekreativnu kategoriju, njih 20-30% želi svoj rezultat usporediti s drugima i prijavljuje ga u natjecateljsku kategoriju.

Pročitajte još…

Tromi bambusari pobjednici su Jesenske lige!

Završila je Jesenska liga Hrvatska trči! Kroz više od četiri tjedna, odnosno pet kola, trčali smo i hodali diljem Hrvatske i svijeta, družili smo se u Facebook grupi, bili smo jedni drugima podrška, utjeha, prijatelji s dobrim savjetom. S uvjerenjem ću reći da smo najbolja trkačka zajednica u Hrvatskoj.

Pročitajte još…

Najava finala Jesenske lige Hrvatska trči

Nakon mjesec dana od početka lige, došli smo do posljednjeg, finalnog kola, u kojem ćemo saznati kako su se plemena plasirala u plemenskom natjecanju.

Pročitajte još…

Rezultati polufinala Jesenske lige Hrvatska trči

 

Iza nas je najuzbudljivije kolo ovogodišnje Jesenske lige – polufinale. U njemu su na megdan izišla plemena Čudnovatih slušača i Živahnih pustolovaca te Šumskih urlikavaca i Tromih bambusara.

U dosadašnjem grupnom dijelu lige Čudnovati su imali najviše bodova, samo dva boda nedostajala su im da imaju savršen skor, a ta dva boda izgubili su od Tromih bambusara. No, o njima malo kasnije. Slušači su kompaktno, odlučno pleme koje u polufinalu nije zakazalo. Izašlo ih je 66.75%, a prosječno su pretrčali 8658 metara po osobi, što je bilo dovoljno da u polufinalu osvoje sva tri boda. Živahni pustolovci hrabro su se borili, izašlo ih je 55.71%, a prosječno su prevalili odličnih 7358 metara. Jasno je da je prvo pleme u borbi za ukupnu plemensku pobjedu lige sastavljeno od Čudnovatih slušačkih trkačica i trkača, a naši Živahni pustolovci još imaju veliku šansu u natjecanju za broncu.

Drugi par polufinala činili su Šumski urlikavci i Tromi bambusari. I kakvu su nam senzaciju priredili Bambusari!!! 🙂 Dokazali su da se može kad se hoće, dokazali su da jednom kada krenu ne staju, dokazali su da sporo kreću, ali kotrljaju se nezaustavljivo (masa je mama!). 😀 Dakle, Tromi bambusari izašli su u puno većem postotku, čak 64.41% pandi tapkalo je proteklog vikenda u svom tromom ritmu ulicama i šumama, dok su Urlikavci, možda preumorni od prethodnih kola, odlučili predahnuti. Izašlo ih je samo 58.29%. No, u jednom su bili najbolji dosad, od svih plemena i na svim kolima ove lige – pretrčali su najviše metara po čovjeku, gotovo 10.000! Za ovo je sigurno zaslužno i ultramaratonska utrka na 12 sati na kojoj je urlikalo i nekoliko Šumskih urlikavaca.

Tako smo dobili parove velikog finala lige, u kojem će se za pobjednike lige natjecati Čudnovati slušači i Tromi bambusari, a susret za treće mjesto činit će Šumski urlikavci i Živahni pustolovci.

P.S. Kako smo prije najavili, u ovoj ligi nema ispadanja, tj. u Zimsku ligu idu sva plemena.

 

 

Najava polufinala Jesenske lige

Naša Jesenska liga došla je do najzanimljivijeg kola dosad – do polufinala. U njemu se sastaju plemena s prvog i posljednjeg mjesta na tablici te plemena koja su se u grupnom dijelu natjecanja plasirala na drugo i treće mjesto.

Pročitajte još…

Rezultati trećeg kola Jesenske lige

I tako, kolo po kolo, dođosmo do kraja grupnog dijela natjecanja Jesenske lige Hrvatska trči. Ovo nam je kolo donijelo jedno iznenađenje i jedno neiznenađenje. 🙂

Pročitajte još…

Najava trećeg kola Jesenske lige Hrvatska trči

Pred nama je vikend trećeg kola Jesenske lige, koje će biti i posljednje kolo prvog dijela lige, u kojem se plemena natječu po principu “svako sa svakim”.

Pročitajte još…

Rezultati drugog kola Jesenske lige

Drugo kolo Jesenske lige obilježilo je lijepo vrijeme u gotovo cijeloj Hrvatskoj. Temperature bliže ljetu nego kraju listopada kvarila je samo magla koja se povremeno duže zadržavala.

Pročitajte još…

Najava drugog kola Jesenske lige Hrvatska trči

Nakon prvog kola plemenski su rezultati već počeli davati naznaku kako bi se ova liga mogla odviti – prve potpune pobjede s po tri boda ostvarili su Čudnovati slušači i Šumski urlikavci. U “donjem razredu” ostali su Živahni pustolovci i Tromi bambusari.

Pročitajte još…

Završilo je prvo kolo – bez iznenađenja

Iza nas je prvo kolo Jesenske lige. Ukratko – petica svima za izlaznost (skoro 78%), i za prijeđene kilometre (oko 7.7 po trkačici/trkaču). BRAVO!
Bez obzira na miksanje plemena nakon ispadanja Oklopnjaka, ništa se značajno nije promijenilo u tome kakve rezultate ostvaruju plemena.

Pročitajte još…

Scroll to top