fbpx

Bura protiv bljuzge – kako svom timu donijeti pobjedu

Svi smo mi ili u bljuzgi ili na buri. OK, nismo baš doslovno, već branimo boje timova na našoj Zimskoj ligi. 🙂 No kako timu osigurati pobjedu?

 

Baš kao i na Ljetnoj ligi Hrvatska trči, morski plavi tim, koji se ovaj put zove Tim bura, ima manje sudionika od zelenog kontinentalnog Tima bljuzga. To znači da u timskim rezultatima ne možemo gledati apsolutne brojeve, već postotke, odnosno prosjek.

 

Kako ćemo vrednovati timske rezultate nakon istrčanog kola

Prvi kriterij je postotak trkačica i trkača iz tima koji su trčali. Bod po ovom kriteriju dobiva tim koji je imao veći postotak sudjelovanja na kolu. Znači, ako želite pobjedu svog tima, trčite na svakom kolu!

Drugi kriterij je prosječan broj prijeđenih kilometara po trkaču. Drugi timski bod dobit će tim čiji su trkači istrčali više kilometara po trkaču. Zimska trčanja i služe za prikupljanje kilometara (zimska baza).

Ako bude potrebno, tj. ako su timovi izjednačeni po prethodna dva kriterija, koristit ćemo i treći, prosječni tempo po trkaču. Po ovom kriteriju bod će dobiti tim koji je imao brže trkače.

Na ovaj ćemo način dobiti timskog pobjednika kola, a tim s više pobjeda po kolu pobjednik je lige. Ako timovi nakon završetka lige budi imali isti broj pobjeda po kolu, pobjednik će biti tim s više bodova prema nabrojanim kriterijima.

 

Kratki rezime – ako želite pobjedu svog tima:

– trčite svako kolo
– trčite što više km
– trčite brže.

 

Scroll to top