fbpx

Istrčali smo prvo kolo Proljetne lige

Krenula je Proljetna liga Hrvatska trči. 🙂 Malo kiše, malo sunca, pravo proljetno vrijeme čekao je 1200 trkačica i trkača na njihovim cestama i putevima u prirodi.

Ukupno smo u prvom kolu pretrčali 6.500 kilometara, a veseli činjenica da je trčalo ili hodalo više od tri četvrtine ukupnog broja sudionika.

 

Plemenski rezultati

Ljenivci su ispali, došli su Bambusari i sve karte su ponovno izmiješane i ništa više nije isto.

Ili jest?

Po onome što vidimo nakon prvog kola, pleme Bambusara kvalitetno je okupilo sve one stare Ljenivce i Svejede koji su bili poznati po tome da izađu na trening, ali brate mili, jedva da skupe koji bod za pretrčane metre. Tako su gore spomenuti Bambusari osvojili ne najgora 4 boda za izlaznost 74,47%, ali jedva jedvice jedan sitni bodić za pretrčanih 6790 m po jedinki. Bambusari, skidamo kapu na dosljednosti koju ste štafetno preuzeli od svojih dalekih predaka iz prethodnih liga.

Oklopnjaci, pak, ulaze u proljeće s cvjetnim aranžmanom (skoro sam napisao angažmanom) na glavi i velikom željom za pobjedu. Nisu puno osvojili za pretrčanih 7044 m po oklopu – svega 2 boda, ali su zato izašli u najvećem broju i za izlaznost od 79,77% uzeli svih 8 bodova. Čestitamo svakom oklopu koji ovo čita.

 

 

Slušači, već dosadno najbolji, ovoga puta nisu najbolji već su izjednačeni s Oklopnjacima. Jest da su štreberski otrčali najviših 8023 m po slušalicama i uzeli 8 bodova, ali izlaznost od 74,48% je bila skromna i tek za 0,01% veća od Bambusara čime su zaslužili 6 bodova. Dragi Slušači, samo se vi lijepo opustite i ovako slabo izlazite… red je da vas malo gledamo u sredini i na dnu tablice

Urlikavci kao Urlikavci, šarmiraju i trčkaraju i sada su izjednačeni s Bambusarima koji su trčali malo, ali izašli puno, dok je kod njih situacija obrnuta – izašlo ih je najmanje, samo 73,26% što je vrijedilo 2 boda, a skupili su 7719 m po jedinki što je malo popravilo situaciju i donijelo 3 boda.

I gdje smo sad? Dva tima izjednačena, jedni trče u velikim skupinama, drugi trče dugačke dionice. Bit će ovo opet zanimljivi okršaj, a gore spomenuta razlika od 0,01% između Slušača i Bambusara za izlaznost govori vam da se ama baš svaki pripadnik plemena broji – promili više nisu bitni samo kad vas murija zaustavi kad idete iz noćnog izlaska, već i kad izlazite skupljati bodove za pleme.

 

Liga se nastavlja za vikend pred nama, čekaju nas i prvi izazovi.

REZULTATI SVIH KATEGORIJA

 

btr

btr

btr

 

 

 

Scroll to top