fbpx

Najava prvog kola Zimske lige Hrvatska trči

Iako se po vremenu vani to ne čini, zima je u punom jeku i vrijeme je za početak vaše i naše Zimske lige! Kroz pet kola radit ćemo na međusobnoj motivaciji i podršci, istrčati što više možemo i u dobroj kondiciji dočekati lijepo proljetno vrijeme.

 

Nećemo vas ovdje ponovno zamarati s pravilima lige, njih smo objavili prije nekoliko dana i možete ih pročitati OVDJE.

Glavnina “društvene” aktivnosti odvijat će se, kao i svaki put dosad, u Facebook grupi Hrvatska trči. Pa ako još niste, učlanite se u grupu.

 

Plemensko natjecanje prvog kola

Ukupan broj sudionika lige na kraju se zaustavio na 1.141, a ovako smo se rasporedili po plemenima:

Čudnovati slušači: 332

Šumski urlikavci: 209

Tromi bambusari: 240

Živahni pustolovci: 360

 

Prvi dio plemenskog natjecanja sastoji se od “okršaja” po principu “svatko sa svakim”. To znači da ćemo u prva tri kola lige imati šest parova i da će se svako pleme natjecati protiv preostalih plemena, kolo po kolo. Nasumičnim izborom izvukli smo parove prvog kola:

 

ČUDNOVATI SLUŠAČI vs. TROMI BAMBUSARI

Čudnovati slušači do prethodne lige bili su najčešći pobjednici, a redovito su bili i najbrojnije pleme. No to se promijenilo. 🙂 Na Jesenskoj ligi izgubili su u posljednjem kolu, u direktnoj borbi za pobjedu malo bolji bili su Tromi bambusari. Hoće li se Slušači vratiti na put slave?

Tromi bambusari možda su spori (skoro smo ih nazvali “trapavi bambusari” 😉 ), ali u Jesenskoj ligi dokazali su ono što stalno ponavljamo – u trčanju je najvažnija upornost. Iz kola u kolo vrijedno su skupljali bodove, uspjeli se plasirati u finale i pobijediti favorizirane Slušače. Kako će se nositi sa zimskim uvjetima, vidjet ćemo, potkožne predispozicije imaju. 🙂

 

 

ŠUMSKI URLIKAVCI  vs. ŽIVAHNI PUSTOLOVCI

Živahni pustolovci najbrojnije su pleme Zimske lige. Njima se redovito pridružuju brojni početnici, spremni na šalu na vlastiti račun na temu – trčim brzo kao puž. Vjerojatno iz ovog razloga i njihovi su rezultati u plemenskim okršajima malo lošiji. Nije lako steći novu naviku, istrčati/prehodati baš svako kolo. U Zimskoj ligi očekujemo od Pustolovaca da se malo više potrude i pokažu da imaju volje izdržati do kraja.

Šumski urlikavci su sušta suprotnost prethodno spomenutim Pustolovcima – u njihovo pleme najviše se pridružuju opaki trkači i trkačice, koji svoje trčanje shvaćaju najozbiljnije. Brojčano su najmanje pleme, što će im ići u korist kad budemo izračunavali postotak izlaznosti.

 

 

Kako svojim rezultatom pomoći plemenu

Da biste svojim rezultatom pomogli plemenu da dobije za pobjedu presudna dva boda, najvažnije je da sudjelujete u kolu i prijavite svoj rezultat na vrijeme. Prvo kolo počinje sutra, 13. 1. 2023. u 0:00 sati, a završava u nedjelju 15. 1. 2023. u 23:59. Rezultate možete prijaviti i u ponedjeljak prijepodne, ali sugeriramo da odmah nakon trčanja obavite tu formalnost, da ne zaboravite. 🙂

Treći bod, koji ne utječe direktno na pobjedu, dobiva pleme čiji su članovi u prosjeku prešli više metara, neovisno o brzini.

U najkraćim crtama:

  • trčite/hodajte svako kolo
  • pokušajte u svakom kolu prevaliti što veću distancu, brzina nije važna
  • ne zaboravite prijaviti rezultat.

Želimo vam sretne kilometre prvog kola Zimske lige!

 

 

Scroll to top