fbpx

Rezultati polufinala Jesenske lige Hrvatska trči

 

Iza nas je najuzbudljivije kolo ovogodišnje Jesenske lige – polufinale. U njemu su na megdan izišla plemena Čudnovatih slušača i Živahnih pustolovaca te Šumskih urlikavaca i Tromih bambusara.

U dosadašnjem grupnom dijelu lige Čudnovati su imali najviše bodova, samo dva boda nedostajala su im da imaju savršen skor, a ta dva boda izgubili su od Tromih bambusara. No, o njima malo kasnije. Slušači su kompaktno, odlučno pleme koje u polufinalu nije zakazalo. Izašlo ih je 66.75%, a prosječno su pretrčali 8658 metara po osobi, što je bilo dovoljno da u polufinalu osvoje sva tri boda. Živahni pustolovci hrabro su se borili, izašlo ih je 55.71%, a prosječno su prevalili odličnih 7358 metara. Jasno je da je prvo pleme u borbi za ukupnu plemensku pobjedu lige sastavljeno od Čudnovatih slušačkih trkačica i trkača, a naši Živahni pustolovci još imaju veliku šansu u natjecanju za broncu.

Drugi par polufinala činili su Šumski urlikavci i Tromi bambusari. I kakvu su nam senzaciju priredili Bambusari!!! 🙂 Dokazali su da se može kad se hoće, dokazali su da jednom kada krenu ne staju, dokazali su da sporo kreću, ali kotrljaju se nezaustavljivo (masa je mama!). 😀 Dakle, Tromi bambusari izašli su u puno većem postotku, čak 64.41% pandi tapkalo je proteklog vikenda u svom tromom ritmu ulicama i šumama, dok su Urlikavci, možda preumorni od prethodnih kola, odlučili predahnuti. Izašlo ih je samo 58.29%. No, u jednom su bili najbolji dosad, od svih plemena i na svim kolima ove lige – pretrčali su najviše metara po čovjeku, gotovo 10.000! Za ovo je sigurno zaslužno i ultramaratonska utrka na 12 sati na kojoj je urlikalo i nekoliko Šumskih urlikavaca.

Tako smo dobili parove velikog finala lige, u kojem će se za pobjednike lige natjecati Čudnovati slušači i Tromi bambusari, a susret za treće mjesto činit će Šumski urlikavci i Živahni pustolovci.

P.S. Kako smo prije najavili, u ovoj ligi nema ispadanja, tj. u Zimsku ligu idu sva plemena.

 

 

Scroll to top