fbpx

Rezultati prvog kola Zimske lige

Kažu da početak često postavlja ton za ono što dolazi kasnije. Početak Zimske lige označen je u odličnom raspoloženju, po lijepom vremenu u većini krajeva Hrvatske, a odličan je bio i prosječan odaziv od skoro 80% trkačica i trkača. Točno 900 je prijavljenih rezultata, a sigurni smo da nas je trčalo i više, ali ima zaboravnih, kao i uvijek. 🙂

Repriza finala Jesenske lige, no samo u parovima

Slučaj je htio da se u prvom kolu dogodi repriza parova finala Jesenske lige. Njezini sudionici sjećaju se kako su u finalu Tromi bambusari za nit bambusa svladali Čudnovate slušače, koji su u finale ušli s opterećenjem favorita. Tromi su tako postali i prvi pobjednici lige s novim sustavom natjecanja.

Prvo kolo Zimske lige pokazalo je suprotne rezultate – Čudnovati slušači se ovaj put nisu dali iznenaditi, na trčanje ih je izišlo 81.63% što im donosi presudna dva boda za pobjedu. Uz to, u prosjeku po trkaču istrčali su i najveću distancu, 8825 metara, što im donosi i drugi bod. Tromih bambusara trčalo je 76.67%, a u prosjeku su prešli 6801 metar.

 

Drugi su par činili Šumski urlikavci i Živahni pustolovci. Ako se sjetimo Jesenske lige, u finalnoj borbi za treće mjesto Šumski urlikavci odnijeli su sva tri boda, a jednak rezultat ponovio se na ovom prvom kolu Zimske lige. 79.34% Šumskih izišlo je na trčanje, u prosjeku su istrčali 7955 metara, a kod Pustolovaca i postotak i distanca bili su manji – 77.50% i 7202 metra.

Ako u odnos neslužbeno stavimo sve rezultate, vidjet ćemo da su najvrjedniji bili Čudnovati slušači, s najvećim prosjekom izlaznosti i najvećim prosjekom prijeđenih metara, drugi su Šumski urlikavci, treći Živahni pustolovci, a četvrti Tromi bambusari.

Liga se nastavlja drugim kolom idućeg vikenda, s novim parovima. Trenirajte vrijedno! 🙂

POJEDINAČNI REZULTATI

 

 

Scroll to top