fbpx

Uspjeli smo – prikupili smo 50.000 km za 100.000 kuna donacije GRAWE Hrvatska

Bilo je potrebno 26 dana da trkačice i trkači “Ljetne lige Hrvatska trči” prikupe 50.000 kilometara koje će GRAWE Hrvatska pretvoriti u donaciju od 100.000 kuna Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna – europskoj neovisnoj koaliciji protiv raka dojka i neprofitnoj krovnoj organizaciji čiji su članovi grupe i podružnice zemlje diljem Europe.

Hrvatska trči i projekt GRAWE PoKRENI udružili su se u zajedničkom cilju – da trčanjem pomognu Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna. GRAWE PoKRENI  već osam godina radi na motivaciji početnika da se pokrenu i naprave svoje prve metre, a veliki je dio tradicionalnog GRAWE Noćnog maratona. On se već sedam godina održava krajem ljeta na zagrebačkom Bundeku, a svake godine ima akciju u kojoj trkači prijavljuju svoje kilometre, koji se potom na GRAWE Noćnom maratonu pretvaraju u humanitarnu donaciju.

Ove godine kilometre su prikupljali kroz Ljetnu ligu Hrvatska trči, svojim treninzima kroz vikend i dodatnim kilometrima koje su prikupljali preko tjedna. S obzirom da je ciljanih 50.000 kilometara prikupljeno prije završetka lige, sigurni smo da će konačna brojka biti i puno veća.

 

Scroll to top