fbpx

Završila je Jesenska liga Hrvatska trči

Iza nas je pet kola Jesenske lige Hrvatska trči u kojem je gotovo 1.600 trkačica i trkača istrčalo ukupno više od 35.000 kilometara.

Šesta je ovo po redu virtualna liga Hrvatska trči, a po mnogočemu je bila i najbolja dosad. Natjecanje pet plemena ovaj se put ostvario u potpunosti, neizvjesnošću oko pobjednika i plemena koje neće nastaviti svoj put u zimu.

Na vrhu tablice i u ovom je kolu je bilo neizvjesno, no Slušači su ovoga puta briljirali – izašli su u postotku od 59,47% i odnijeli maksimalnih 10 bodova i istrčali 8296 metara po trkaču što im je donijelo dodatna 4 boda. Ukupno 14 bodova, velikih k’o kuća. Oklopnjaci koji su im stalno dahtali za ovratnikom izašli su u nešto manjem postotku od 55,77% i uzeli osam bodova i skupili nešto više kilometara po glavi od Slušača – 8451 metar – što bi preračunato bilo 5 bodova, odnosno 13 ukupno. S obzirom da su Slušači prošlo kolo završili s dva boda prednosti, Oklopnjacima je trebao veliki bonus da to stignu i skoro su uspjeli skupivši dva bonus boda – za Halloween i zajedničku fotku, no ipak su Slušači ostali na 2 boda prednosti i uzeli krunu lige. Ovo je dokaz samo jedne stvari – s Oklopnjacima se nije za šaliti i ako ih u zimskoj ligi uzmete zdravo za gotovo, loše vam se piše.

Urlikavci su ostali u zlatnoj sredini i uzeli 7 bodova ovaj vikend – 4 za izlaznost od 50,62% i 3 za 8295 metara po trkaču. Ništa previše dramatično i možemo ovo proglasiti za najmanje stresnu grupicu koja je kroz ligu prošla onako skroz lagano. Hoće li im to uspjeti za rukom i sljedeći puta sada kada članovi ostalih plemena vide kolika se razlika može napraviti mobilizacijom samo malog broja pripadnika plemena, ostaje za vidjeti, ali mi ponavljamo još jednom – Urlikavci, malo više truda, nećete valjda dopustiti da i vaše urlikanje izumre?

Dno tablice, kao i obično, prepuno drame i uz neočekivani preokret. Prije nego su nam stigli rezultati nekako smo mislili da su Ljenivcima dani odbrojani jer, kako je i netko napisao na grupi, ništa postova od njh, totalni radio silence… svi su otpisali Ljenivce, pomirili se sa sudbinom, kad ono… ‘đenje!

Ljenivci su u ovom kolu ubrali čak 7 bodova – 6 bodova za izlaznost od 50,98% i samo 1 za metražu od 7058 metara po Ljenivcu jer, eto, oni su Ljenivci. I to bi Svejedima bilo dobro da nisu apsolutno podbacili ovaj vikend i prepustili svojim lijenim kolegama prednost time što su skupili samo 4 boda – 2 za izlaznost od 48,41% i 2 za 7266 metara po Svejedu. Što se dogodilo? Zašto vas je tako malo trčalo ovo kolo? Znamo da netko na kraju mora biti zadnji i nije fer navijati, ali ovako olako prepustiti predzadnje mjesto? ccc… mora da su obroci bili toliko obilni da trčanje nije došlo nikako u obzir. Šteta za Svejede, sreća za Ljenivce, ali tako je kako je.

Za nuspojave lige pitajte svoje ljekarnice u Farmacii

Već smo spomenuli da su dva bonus boda otišli Oklopnjacima, a njih su osvojili tim Farmacija Bjelovar za fenomenalnu zajedničku fotku i Marina Iskra za stvarno divnu fotku koja bi mogla biti i na stranici National Geographica da se National Geographic bavi Halloweenom i našom ligom. Još jedan bonus bod, onaj za priču, otišao je Slušačima i njega je zaradila Lidija Jurak .

I što reći za kraj, a da ne odemo u patetiku? Pa ajmo ovako – sve ovo što se događa na grupi, sve ove vaše međusobne motivacije, sva pozitivna zafrkancija i nadmetanja, a opet upakirano u puno pretrčanih kilometara – to je materijalizacija onog što smo prije godinu i nešto imali u našim glavama. Htjeli smo stvoriti zajednicu koja nema svoj raspored i u kojoj ne morate trčati na trening ako kasnite s poslom… već se priključiti njoj i biti dio nje kada i kako možete. I onda, u svoje slobodno vrijeme, ovdje podijeliti svoje uspjehe, probleme i nedoumice i imati nekoga tko će vam biti podrška i pomoć. Je, je, idemo malo u cmolj, ali koga briga, nije da se ne znamo. Danas, na zalasku ove, po svemu, preloše godine, mi možemo reći da smo postigli taj cilj i da imamo vas, kao i vi nas, da se družimo, trčimo i guramo i onda kada je vizura parka po kojem trčimo sličnija scenografiji za snimanje Jacka Trbosjeka, nego nekoj lijepoj i poticajnoj stazi za dnevni jogging.

Najbolja Halloween fotka

Što se tiče ovog eliminacijskog pravila za plemena – i to je uvedeno kao igra, kao poticaj za sve vas da napravite što možete za vašu ekipu i radite kao tim. Nismo to uveli da rastužimo pripadnike tima koji izlazi iz lige, nego zato da vremenom uvodimo još zanimljivije i fora likove i istjeramo vas u te mračne i maglovite večeri da se potrudite da baš vaš tim ne bude zamijenjen nekim novim. Ako se to i dogodi, glavu gore i potražite novi tim – svi su fenomenalni – i nastavite ganjati kilometre još više nego inače da svojoj novoj ekipi osigurate ostanak u hranidbenom lancu. Nema tu nikakve zle namjere, samo jedan veliki “Čovječe ne ljuti se” u kojima uvijek netko pobijedi, a netko izgubi… samo s tenisicama umjesto igračih kockica.

Budite i dalje dobri, trčite i dok nema lige i spremite se za novu rundu koja stiže uskoro… još bolja, još luđa i još nenormalnija… i za to ste zaslužni vi, mi smo tu samo posrednici  – napisao je kreativni um iza Jesenske lige Siniša Mareković.

 

Priča o Jesenskoj ligi u stihovima

Čujte i počujte jer daje se na znanje u tijeku je jesenska trči liga ni više ni manje.
Od gora do mora u isti mah tri dana prođu kao jedan dah.
Vrijeme vani služi i više nego treba no suparnički timski trkač tik iza ugla vreba.
Na postolju mjesta nema za dvoje zato ovaj vikend zapni u čast imena tvoje boje.
Lašte se tereni, peru se patike sve u cilju da ima što manje statike.
Pet plemena bitku vodi dosljednošću izvest će nas putem prema svojoj prirodi.
Počeo si trčati jučer i pleme te vreba ?
Znaj samo jedno, tvoje te treba.
Hamburger potrebnu energiju daje za koliko god dugo da kolo traje.
Glasno i jako moto je jednog plemena ali ukrast će ga drugi ukoliko im daš dovoljno vremena.
Iz sjene ali ne i iz mraka trči snažno patika svaka.
Zimska liga debelo drijema jer za nju još uvijek mjesta nema.
Dužine su bitne i zato nemoj stati jer budno oko njegovo sve uredno prati.
Hrvatska trči naučili smo svi, iduće kolo na startu budi i ti.
Virtualku trči, rezultat prijavi samo se na terenu redovito pojavi.
Daj sve od sebe dovoljno će biti da ostala plemena u magli možemo skriti.
GPS-artiraj , fotku pogodi upiši nam taj dodatni bod po ljestvica metodi.
Šarmirati poštara nije baš lako dok startni paket pronalazimo kojekako.
Medalja je stigla no skriti se mora još se ništa ne zna, nije svanula ta zora.
Tko će urlikati, pejbejove brati znati ćemo uskoro kad izađu rezultati.

– napisala Lidija Jurak – Slušačica

 

REZULTATI 5. KOLA REKREATIVNE KATEGORIJE

REZULTATI 5. KOLA NATJECATELJSKE KATEGORIJE

 

Najbolji rezultati natjecateljske kategorije Jesenske lige

5 km muškarci
1. Ivan Gruden – 17:22
2. Marko Horvat – 17:45
3. Ante Milić – 19:00

5 km žene
1. Jelena Surjan – 19:52
2. Lukrecija Krstičević – 20:09
3. Vanja Petrović – 20:48

10 km muškarci
1. Marko Horvat – 37:12
2. Dario Lebinec – 39:52
3. Goran Sabolić – 41:40

10 km žene
1. Marina Juranić – 43:38
2. Inga Rušanac – 44:44
3. Ivona Blauhorn – 45:10

polumaraton muškarci
1. Dario Lebinec – 1:28:40
2. Marko Horvat – 1:29:48
3. Ivan Družinec – 1:34:01

polumaraton žene
1. Marina Juranić – 1:31:45
2. Vlatka Gazić Mesek – 1:46:00
3. Blanka Janjić – 1:48:57

maraton muškarci
1. Bojan Šebrek – 3:26:48
2. Kristijan Sobočan – 3:43:00
3. Alen Imširović – 3:49:03

maraton žene
1. Nataša Marunica – 5:33:48

Najbolja Halloween fotka

Za nuspojave lige pitajte svoje ljekarnice u Farmacii

btfmdn

 

Scroll to top