fbpx

Gotovo 1000 trkačica i trkača na prvom kolu Ljetne lige Hrvatska trči

Iza nas je, prema prognozama sudeći, prvi u nizu ljetnih toplinskih valova. Normalno je da nas “pogađaju”, ali ovaj je ipak došao malo prebrzo nakon razdoblja ugodnijeg vremena. No kako se ono kaže – trčati se mora, pa smo trčali diljem Hrvatske, pa sve do Zanzibara (stvarno)!

Prvo nešto o timskim rezultatima. Kao što znate, ponovno imamo četiri tima, Brdaše, Ravničare, Mračnjake i Optimiste. Broj trkačica i trkača u pojedinim timovima gotovo je ujednačen, s iznimkom Mračnjaka kojih je nešto manje.

No, broj članova tima ne utječe na rezultate tima – glavni kriterij za osvajanje timskih bodova je postotak članova tima koji su trčali i prijavili rezultat.

Za razliku od prošle lige, gdje smo nekako mogli pretpostaviti da će se mobilizirati Urlikavci koji su nabrijanci i Slušači koji su ona tiha većina koja sama mlati kilometre, ovdje je utakmica bila otvorena i apsolutno bez favorita – zašto jedan Ravničar ne bi mogao biti bolji od Brdaša? Ili zašto neki Mračnjak ne bi tumarajući šumom u sumrak oprao Optimista koji si je zacrtao danas napraviti PB? Sve je bilo moguće i, kako se čini, bit će ovo neizvjesna trka. Figurativno i doslovno.

Brdaši: 2 boda, Ravničari: 4 boda, Optimisti: 3 boda, Mračnjaci: 2 boda

U ovom kolu su oni koji vole ravnicu i da im u nju ne diraju odnijeli pobjedu, jer je očito onima koji vole uspone bilo prevruće za penjanje. Oni koji vole mrak malo su zakazali, jer je ovo ipak idealno vrijeme za njih i jedino doba dana kada je trčanje koliko toliko ugodno, no zaključit ćemo da se još nisu prilagodili na ljetno računanje treninga i dati im šansu da se poprave u kolima koji dolaze.

Apsolutno iznenađenje kola su Optimisti koji su ponosno zauzeli drugo mjesto i na jedan lijep, a opet prilično konkretan način, pokazali ovim “iskusnim trkačima” kako se štancaju kilometri. Znam da nije okej biti pristran kad organiziraš ovakve stvari, ali ipak nekako potajno navijamo da će ova plava skupina koja počinje po prvi ili stoti puta kroz ostala kola pokazati koliko se upornost isplati.

Bonus bod za najviše skupljenih kilometara po trkaču odnijeli su Brdaši pa time barem malo popravili svoj prosjek (ne)izlaska na teren ovaj vikend.

REZULTATI REKREATIVNE KATEGORIJE

REZULTATI NATJECATELJSKE KATEGORIJE

U natjecateljskoj kategoriji ponovno smo imali nekoliko zapaženih rezultata. Donosimo poredak po troje najbržih, imali smo nastupe u svim disciplinama natjecateljske kategorije osim u maratonu.

5 km

muškarci
1. Marko Horvat (Kreni) – 0:17:25
2. Franjo Ileković (AK Šibenik) – 0:19:54
3. Bojan Hlača (Siromah rejsing tim) – 0:20:21

žene
1. Maja Radocaj – 0:20:39
2. Lukrecija Krstičević (Rukometna akademija Jerkovac) – 0:20:43
3. Mirela Harapin Babić (Medicina trgovina d.o.o) – 0:21:51

 

10 km

muškarci
1. Dario Lebinec – 0:40:25
2. Vladislav Majetić (CrossSportDelnice) – 0:44:41
3. Darijo Jajčević (Neolife) – 0:47:26

žene
1. Romana Sajn (Sajni trče) – 0:50:28
2. Mirena Rozić – 0:52:25
3. Melita Šurić – 0:53:17

 

polumaraton

muškarci
1. Damir Arbanas (MM Trening) – 2:01:36
2. Tomislav Hećimović (TK Swibir) – 2:12:50
3. David Padovan (Vela Luka) – 2:16:11

žene
1. Danijela Horvat (AK Sljeme) – 1:55:00
2. Đurđica Bene – 1:58:53

Liga se nastavlja drugim kolom koje počinje u petak 25. 6. 2021.

 

 

 

Scroll to top