fbpx

Najava drugog kola Proljetne lige Hrvatska trči

Pred nama je drugi vikend od početka lige i drugo kolo, koje će biti malo drugačije od prethodnog.

Prije svega, ovaj vikend je Uskrs i blagdan traje i u ponedjeljak, pa ćete trčati moći i u ponedjeljak, a rezultate prijaviti u utorak do 12 sati. Želimo omogućiti svima da izaberu vrijeme koje im najbolje odgovara za trčanje, uz mnogobrojne uskrsne obaveze koje uključuju pripremu blagdanskih delicija.

 

Vraćaju se izazovi

Tradicionalno na prvom kolu nismo imali izazove, a do kraja lige na svakom će kolu netko svojem plemenu donositi bonus bodove.

 

Izazov – napiši svoju trkačku priču

Bili smo oduševljeni emotivnim i iskrenim trkačkim pričama koje ste nam slali u prošloj ligi, to su bili i najčitanije i “najlajkanije” objave, s dobrim razlogom. Želimo još vaših trkačkih priča – onu koja nam se najviše svidi ćemo objaviti, a osoba koja ju je napisala donijet će svojem plemenu bonus bod.

 

Izazov – najkreativnije tucanje

Da vam možemo prikazati kako izgleda komunikacija kada smišljamo izazove, sigurni sam da bi se iz toga moglo izvući materijala za jednu podužu sapunicu. Tako smo jučer kontali kako bi bilo zgodno ovovikendni izazov povezati nekako s Uskrsom i dok je Zvonimir imao neku ideju koja je uključivala šarenu odjeću (obuci se kao pisanica i trči), Siniša je zagovarao da izazov nazovemo “najkreativnije tucanje”.

Eh, to je ta ljepota hrvatskog jezika kada iz nečeg toliko benignog kao što je uskršnji običaj, vaš mozak izvuče nešto drugo… ali to nema veze s nama, nego s vama. Na nama je da vam smislimo izazov, nismo odgovorni za to kako vama vaš mozak radi.

Dakle, da – izazov se zove “najkreativnije tucanje”, a poanta je da jaje oslikate trkačkim motivom i s njim napadnete drugo jaje. Nebitno je tko će potucati koga, bitno je da budete kreativni. Možete uzeti jaje i na trening, pa tucanje obaviti negdje na stazi, izbor prepuštamo vama, samo je bitno da budete maštoviti.

I nemojte se sada smijuljiti i iščuđavati – nismo mi ti koji definiramo narodne običaje, mi smo samo tu da ih iskoristimo kada za to dođe prilika. Sretno tucanje!

 

Fotografije i priče za izazov šaljite na mail hrvatskatrci@gmail.com

 

 

Scroll to top