fbpx

Najava prvog kola Jesenske lige Hrvatska trči

I eto ga, dočekali smo početak Jesenske lige Hrvatska trči. Ponovno ćemo trčati, družiti se u trkačkoj grupi Hrvatska trči, plemenski natjecati i iznad svega biti jedni drugima podrška i motivacija.

Glavnina “društvene” aktivnosti odvijat će se, kao i svaki put dosad, u Facebook grupi Hrvatska trči. Pa ako još nisi, učlani se u grupu.

 

Prvo kolo, prvi okršaji plemena

Nova pravila plemenskih natjecanja su na snazi. 🙂 U prvom dijelu lige (prva tri kola) plemena se natječu “svako protiv svakog” i prikupljaju bodove za što bolji plasman na tablici. Kako smo već objasnili OVDJE, najvažnije je istrčati svako kolo i prijeći što veću udaljenost.

U srazu plemena dva boda (pobjedu) osvaja ono pleme čiji članovi budu imali veći postotak izlaznosti. Slikovito, ako u prvom kolu bude trčalo 75% Slušača i 72% Pustolovaca, Slušači osvajaju dva boda (i pobjedu). Osim toga, pleme čiji trkači u prosjeku prijeđu više metara, dobiva jedan bod. Dakle, ako Slučači u prosjeku istrče 7500 metara, a Pustolovci 7800 metara, Pustolovci dobivaju jedan bod.

U svakom kolu dijelimo tri boda, a plemena mogu osvojiti 3, 2, 1 ili 0 bodova u svakom od prva tri kola.

 

Šumski urlikavci vs Tromi bambusari

Prvi par prvog kola su Urlikavci i Bambusari. S jedne strane imamo Urlikavce, koji su se na prošloj ligi borili za pobjedu (i izgubili), koji su brojčano najmanje pleme, ali u svoje redove uvijek privuku “prave” trkače, brze i izdržljive.

S druge strane, imamo potpunu suprotnost – Trome bambusare! 🙂 Oni svoje trčanje doživljavaju kao dio života, a ne smisao života, bambusari vole pojest’, popit’ (pivo ili bambus), vole odmor i uživanje, a u prošloj su se ligi borili za opstanak. Nadamo se da će ovaj put svaki Bambusar shvatiti ozbiljnost situacije i da će iznaći snage za jedno lagano, tromo geganje za vikend. 😉

 

 

Živahni pustolovci vs Čudnovati slušači

Drugi par prvog kola čine Pustolovci i Slušači. I dok su ovi potonji redovito u samom vrhu lige, bili su pobjednici Ljetne lige, Pustolovci su nam potpuna nepoznanica.

Slušači znaju zašto sudjeluju na ligama – oni su pobjednici. Njihova predanost i redovitost savršeno se uklapaju u pravila lige, u kojoj je najvažnije sudjelovati. Oni će odraditi svako kolo, prijeći što više metara (i neće zaboraviti prijaviti rezultat), i kao takvi, veliki su favoriti u meču sa Pustolovcima. Čudnovati su i najveće pleme, vidjet ćemo hoće li im to pomoći ili odmoći.

 

A Pustolovci, što reći o Pustolovcima? Novo pleme, kažu da su “živahni”, a maskota im je puž. 😉 Samo pleme naslijedilo je Opasne oklopnjake koji su ispali u prošloj ligi, ali to ne znači da su članovi toga plemena završili u novom. Prema komentarima na grupi, bilo je tu dosta miješanja i transfera iz plemena u pleme, teško je pretpostaviti kakvima će se pokazati Živahni pustolovci. Sve će biti jasno već u ponedjeljak. 🙂

Sretno svima, trčite, hodajte i prijavite svoj rezultat, link vam šaljem na mail. 🙂

 

 

Scroll to top