fbpx

Održano pretposljednje kolo Jesenske lige

Prošli je vikend održano pretposljednje četvrto kolo Jesenske lige Hrvatska trči. Ponovno je trčao i svoj rezultat prijavio velik broj trkačica i trkača, njih skoro 900, a ukupno su pretrčali 6.839 km.

Najzanimljiviji dio ove lige svakako su natjecanja plemena. Kao što bilo tko od vas letimičnim pogledom na tablicu može ustanoviti, oko polovice i vrha tablice tektonski se miče i Urlikavci se napokon bude iz kome u koju su upali prije prvog kola ove Jesenske lige.

Slušači su ostvarili maksimalnih 10 bodova za izlaznost od 58,95% i skromna 3 boda za 7653 metara po trkaču, no to je bilo dovoljno za kumulativnih 13 koji su ih katapultirali na sam vrh tablice i solidan bijeg od upornih Oklopnjaka koji su sa 6 boda za izlaznost od 55,99% i 4 boda za prijeđenih 7774 metra po oklopu uprihodili 3 boda manje. Možda je ovo samo strategija Oklopnjaka da se odmore za zadnje kolo kada će skupiti sve bodove koji postoje i apsolutno pobijediti? Ili su se naše Čančare umorile? Sljedeći tjedan u ovo vrijeme znat ćemo odgovor.

Iznenađenje kola svakako su Urlikavci koje iz kola u kolo prozivamo da počnu opravdavati svoju reputaciju vođa čopora i tu se izgleda napokon isplatilo. Sa skoro najboljom izlaznošću od 57,08% što je vrijedilo 8 bodova i apsolutno najviše skupljenih 8395 metra po trkaču, u zbroju su osvojili isto bodova kao favorizirani Slušači. Totalno smo iznenađeni i ponosni što su vukovi obukli svoje tenisice i pokrenuli se, ali prije nego što ih dalje krenemo hvaliti, pričekajmo sljedeći tjedan da vidimo je li u pitanju neka anomalija ili se stvarno sprema promjena na vrhu tablice.

Začelje je i dalje u istom tonu – Ljenivci su sa izlaznošću od 55,69% ubrali 4 boda, a s najmanjom metražom (iznenađenje?) od 7034 metra po Ljenivcu, minimalnih 1. To je ipak za jedan bod više od dragih nam gablatora koji su dobili po 2 boda u svakoj kategoriji – za 52,78% izlaznosti i 7424 pretrčana metra po članu plemena.

Još jedan zgodan podatak (eng. trivia) – samo jednom smo imali situaciju da je jedan tim osvojio 13 bodova i to slušači u prvom kolu – a sada imamo čak dva plemena koja su ubrala kombinirano 13 komada.

Nakon dodavanja bonus bodova koje je sve teže dodjeljivati u sve većoj konkurenciji, situacija na tablici je i dalje vrlo interesantna – Urlikavci su na samo 6 bodova od prvog mjesta, što znači da teoretski imaju šanse pobijediti u foto finišu dva plemena koji se već tjednima bore za ovu listopadsku ligašku titulu.

Na dnu tablice, Svejedi pomalo odmiču, no sve su to male razlike i svaki bod može napraviti razliku između prelaska u zimsku ligu i odlaska u povijest.

Posljednje kolo je pred nama – dajte od sebe sve i malo više i onda u ponedjeljak bez vatrometa i glazbe proglašavamo pobjednika ove, do sada, najneizvjesnije lige u povijesti liga.

REKREATIVNI REZULTATI

NATJECATELJSKI REZULTATI

 

 

 

Scroll to top