fbpx

Otrčano drugo kolo Proljetne lige Hrvatska trči

Napokon smo i na “kontinentu” dočekali malo ljepše i toplije dane, koji su nam omogućili da istrčimo drugo kolo Proljetne lige Hrvatska trči u solidnim uvjetima za trčanje.

Svoj je rezultat prijavilo 1914 trkačica i trkača, što je tek neznatno manje od prvog kola. Svakako odlično! 🙂

 

Rekreativna kategorija i plemenski rezultati

Kao i na prvom kolu podijelili smo “plemenske” bodove, a zanimljivo je da su oni identični kao na prvom kolu.

Ostavili smo kilometre drugog kola iza sebe, posložili rezultate i možemo zaključiti samo jedno – prilično ste dosljedni. Nekako smo se nadali da će u plemenskoj distribuciji doći do tektonskih poremećaja, da će Ljenivci pojuriti iz svojih staništa, a Svejedi ostaviti hranu da se malo ohladi kako bi odradili trening… ali ništa od toga. Podsjeća nas to na onu poučnu priču o žabi, škorpionu i karakteru, ali čuda se događaju pa nam nitko ne brani da mu se nadamo u nekom od sljedećih kola.

Ukratko, Urlikavci su opet bili najbrojniji i odnijeli 4 boda. U stopu ih prate Slušači koji su ih pobrali 3 i uz to, kao i prošloga tjedna, dobili 1 bonus bod za najviše istrčanih (7,4) kilometara po trkaču. Svejedi su uzeli 2 boda za trening između gableca, a naši dragi visioci s drveća 1 utješni bodić.

Ono što je obilježilo ovo kolo jest naš prvi izazov na koji ste se bacili svim snagama – ali nebesima hvala, niste previše padali s njega. Cilj je bio obilježiti nekim prigodnim selfijem amblem vašeg plemena i, priznajemo, Ljenivci i Slušači ovdje su imali lakši posao – nije da je nemoguće slikati se kako urličete ili jedete s prostirke negdje u prirodi, no slike s drveta i sa slušalicama na ušima i buffom na faci, definitivno su atraktivnije i fotogeničnije (postoji li uopće ova riječ?) od konkurentskih. I nije da to nismo mogli pretpostaviti – Ljenivci su ekipa koja će bez problema visiti s trulog stabla iznad potoka s karnisterom pive u ruci, ali kad je trčanje u pitanju, tu nisu baš previše zainteresirani. Slika je bilo puno, bili ste kreativni i pokazali veliki potencijal za one koji će tek uslijediti.

Što se tiče tog izazovnog boda, stručni žiri u sastavu Bear Grylls, David Attenborough i Rowan Atkinson (Lady Gaga se ispričala) imao je težak posao odabira najboljeg plemena, no kao što smo već napomenuli ranije, Ljenivci su u svojoj mašti otišli najdalje i zasluženo odnijeli taj jedan ali vrijedan korak mogućoj pobjedi u slučaju da se dogodi čudo opisano na početku teksta.

Odmorite se koji dan, željno očekujte startne pakete koji bi trebali uskoro stići na vaše adrese i zapamtite pravilo – nema slikanja s medaljama, to već standardno ostavljamo za zadnje kolo.

I samo da za kraj kažemo da smo jako sretni što nijedan selfie nije završio saniranjem dvostrukog prijeloma s pomakom i hospitalizacijom.

Dovoljno smo pomaknuti ovakvi kakvi jesmo.

 

Evo i krute plemenske statistike:

Slušači – nastupilo 74.65% – prosjek km po trkaču: 7.40

Svejedi – nastupilo 72.36% – prosjek km po trkaču: 6.89

Urlikavci – nastupilo 79.39% – prosjek km po trkaču: 7.17

Ljenivci – nastupilo 70.76% – prosjek km po trkaču: 6.48

REZULTATI REKREATIVNE KATEGORIJE

 

Natjecateljska kategorija

Za trčanje u natjecateljskoj kategoriji na drugom se kolu odlučilo 636 trkačica i trkača koji su uz prijavu svog rezultata morali priložiti i link na aktivnost. Evo kratkog pregleda prvih troje u svim kategorijama natjecateljske lige.

 

5 km

 1. Marko Pušić (AK Zabok) – 0:18:14
 2. Ante Milić – 0:18:50
 3. Dario Lebinec – 0:19:02

 

 1. Snježana Kodba – 0:20:33
 2. Petra Jakopović (AK Zabok) – 0:22:20
 3. Josipa Smolčić (ARK Gradiška) – 0:23:36

 

10 km

 1. Vladimir Vučković – 0:41:51
 2. Toni Svijetlica – 0:44:19
 3. Simon Majcen – 0:44:45

 

 1. Nika Svetec – 0:43:54
 2. Marina Juranić – 0:47:12
 3. Irena Scrignar (Olimpik Umag) – 0:48:28

 

polumaraton

 1. Inga Juric – 1:38:26
 2. Petra Levačić (MM Trening) – 1:40:12
 3. Renata Poljanac (AK Sljeme) – 1:45:51
 4. Ranko Miholić (S.D.Lastavica) – 1:44:30
 5. Petar Kozjak – 1:47:06
 6. Hrvoje Munjić (Happy Runners) – 1:47:33

 

maraton

 1. Ante Jerić (AK SLJEME) – 3:08:56
 2. Darko Mićanović (Judo team FUJI) – 3:39:45
 3. Damir Kligl (SRK Baraber/Djeca iz šume) – 5:34:39

 

SVI REZULTATI 2. KOLA NATJECATELJSKE KATEGORIJE

 

Kratka najava trećeg kola

Kako nam treće kolo pada na uskrsne praznike, odlučili smo mogućnost sudjelovanja produžiti i na uskrsni ponedjeljak. Tako ćete moći trčati u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak, a rezultate ćemo primati do utorka u 12:00 sati.

Ponovno vam pripremamo i izazov koji ćemo objaviti sutra, zajedno s mailom u kojem će biti link za prijavu rezultata.

 

Scroll to top