fbpx

Otvorene su prijave za Zimsku ligu Hrvatska trči!

Znamo da ste s nestrpljenjem čekali što vam novo spremamo za zimu. I voila, evo nas opet, s naramkom veselja za trkačice i trkače. 🙂 

 

No počnimo prvo s nekoliko riječi svima koji nam se tek pridružuju i do sada nisu imali priliku trčati ove naše plemenske lige (ne znate što ste propustili). Koncept je jednostavan – između četiri životinje (niže u tekstu ćemo to malo preformulirati) i njihovih karakteristika pronalazite sebe – možda ste plahi trkač koji ne voli društvo, možda ste bukač koji je najglasniji na svakom treningu ili pak flegmatik koji više voli piti pivu, a manje trčati. Možda ste potpuni početnik ili povratnik trčanju? Za svakoga dakle postoji jedno zaštitno lice koje će vas predstavljati dok vi trčite iz kola u kolo i skupljate kilometre.

Tu smo da se zabavimo, natječemo i motiviramo, a na kraju sve se svodi na to da dobijete dobar razlog za obuti tenisice i krenuti istrčati ili prehodati barem neku količinu (kilo)metara. Ukratko – pridruži se plemenu koje ti najbolje paše svojim karakterom i brani njegove boje… i dobro se zabavi dok to radiš

 

Novosti ne nedostaje

A što je novoga u (n)ovoj ligi, pitate se? Pa krenimo – trčat ćete opet punih pet vikenda u siječnju i na taj način braniti boje svog plemena u ulozi – pazite sad – Duhovnih zvijeri koje predstavljaju vas i vaš karakter. Eto, to je i prva promjena koju smo uveli da polako izbacimo izraze poput “životinja”, “maskota” i slično. Svi već dobro znamo da su Oklopnjaci, Ljenivci, Urlikavci i Slušači puno više od toga i nije u redu prema njima spuštati ih na nivo običnih sisavaca – oni su vi, u malo dlakavijem i gabaritno promijenjenom obliku, ali spiritualno to je vaš karakter nacrtan malo drugačije nego što izgledate. Riječ “avatar” nam je prva bila pala na pamet, ali to je nekako… obično… zvijeri su ono što se budi u vama kada dođe zadnje kolo lige i kada zadnjim atomima snage skupljate kilometre za svoje pleme, i red je da to nazovemo kako spada.

Druga stvar koju donosimo je nešto što će vas možda rastužiti, a možda razveseliti – u Zimskoj ligi nema majice, ali ima nešto drugo, nešto oko čega smo vodili pregovore duže nego o nabavci borbenih zrakoplova – unikatni stalak za vaše medalje Hrvatska trči na koji možete, uz naše dopuštenje, stavljati i druge medalje ako baš to želite.

Do sada smo vam pripremili već toliko medalja da, vjerujemo, već muku mučite kuda s njima. Sada ih možete ponosno okačiti na stalak da ih svi gosti vide kada sjednu za vaš stol u dnevnom boravku… i kad krene pitanje – a što ti je ono na zidu? vi sjednite, udahnite i krenite s pričom – “znate, jedne zime prije dvije godine prijavio sam jednu ligu…”. Gosti će zaspati za pet minuta, garant.

Čarape su se vratile! Jedan od najatraktivnijih dodataka našim ligama definitivno su bile “Hrvatska trči” čarape, a da se baš totalno ne ponavljamo, ovoga puta stižu u inverzu onih prije i toliko su fora da ih možete i na odijelo nositi. Ako baš morate.

Medalje smo također pofriškali i prvi puta vam ih donosimo u 3D reljefnom obliku bez puno boja. Sigurni smo da će vam se svidjeti barem jednako kao one šarene, ako ne i više.

 

U novu godinu s novim odlukama

I sad kad smo vam onako naširoko nabrojali što vas sve čeka u startnom paketu, vratimo se na naslov priče – novogodišnje odluke. Znate li koliko traju prosječne novogodišnje odluke? Negdje smo čitali oko tri tjedna, dok kraj siječnja preživi njih tek dvadesetak posto.

E sad, pazite ovo – ako krenete trčati Zimsku ligu koja traje do kraja siječnja i ako vaša novogodišnja odluka ne uključuje novi model Tesle ili put na Sjeverni pol nego držanje forme i (eventualno) skidanje kila, sama činjenica da ćete otrčati sva kola svrstava vas u onu petinu koja uspije dogurati mjesec dana od najpoznatije ponoći u godini i dovesti vas barem šansom u onaj najmanji dio koji će odluku i nastaviti provoditi.

Zato je u ovoj ligi naglasak upravo na to – da donesemo odluku da ćemo u 2022. trčati više, a što je bolje nego početi ju lijepim natjecanjem između plemena u kojima ćete svakim metrom svoju Duhovnu zvijer približiti još jedan korak bliže desetki, polumaratonu ili koja god vaša skrivena želja bila. Počinjemo 1. siječnja 2022.!

Ili, kako bi AG Matoš rekao:

U te večeri neka trčimo opet skupa
I neka nam ove sumorne, maglovite večeri
Obasjavaju svjetla Garmina
I sjaj kapljica znoja
Koje padaju
Na tlo

Okej, nije to napisao, ali sigurno bi, da je kojim slučajem živ i pohodi naše lige. Kliknite na link, vizualizirajte si sve što smo vam ovdje natrkeljali i vidimo se na Novu godinu na prvom kolu Zimske lige Hrvatska trči!

SAZNAJ SVE O ZIMSKOJ LIGI HRVATSKA TRČI

 

 

 

Scroll to top