fbpx

Predstavljamo novo pleme – Trome bambusare

Tromi bambusari (lat. Tromius Bamboosus) potječu iz obitelji ugroženih zvijeri, koje su kroz stoljeća evolucije razvile prirodni nagon za minimalnim kretanjem. No, iako je njihovo kretanje rijetko zabilježeno, ono ima za posljedicu veliki utrošak energije i zahtijeva redovitu nadoknadu kalorija utrošenih za tu radnju.

Žive uglavnom u većim ili manjim skupinama u kojima posebno, najviše mjesto zauzima tzv. Tromi poglavica koji se zbog svoje hijerarhijske pozicije uopće ne mora kretati, već mu ostali pripadnici plemena donose obrok u jazbinu.

Hranu im čini uglavnom bambus, a piju uglavnom bambuse, osim kad nestane crnog, onda iznimno mogu popiti i gemišt. Unatoč svojoj urođenoj tromosti i ljubavi za hranom, mogu biti vrlo agilni ukoliko se osjete izazvanima, što posebno dolazi do izražaja ako se pored njih pojavi pripadnik plemena koje im na bilo koji način ugrožava status – tada se vrlo naglo aktiviraju i mogu postići brzine nepovezive s njihovom građom i karakterom.

Ukratko, vrlo interesantna vrsta od koje se može očekivati sve, a može se očekivati i ništa. Samo vrijeme će pokazati gdje će se smjestiti na tablici naše čuvene lige.

 

Finišerska medalja Tromih bambusara

Scroll to top