fbpx

Prvo kolo Zimske lige Hrvatska trči – odličan odaziv!

Proteklog je vikenda, s ulaskom u novu godinu, počela i Zimska liga Hrvatska trči. Ukupno nas na ligi trči 1183, a prvo kolo istrčalo je (i prijavilo rezultat) 931 trkač i trkačica. Odličan odaziv od 78.7%!

Ponovno se trčalo diljem Hrvatske, u BiH, Sloveniji, a svi zajedno istrčali smo 6381 kilometar. U prvim danima nove godine polumaraton je istrčalo 12 trkačica i trkača, a maraton su istrčala tvojica trkača: Vedran Šetka, Alen Imširović i Ivan Galović. Bravo, tako se počinje nova godina! 🙂

Plemenski rezultati

Čelo tablice već standardno preuzimaju Slušači kojih se odazvalo čak 81,07% što im je donijelo maksimalnih 8 bodova za izlaznost, a pretrčali su neloših 7157 metara po zvijeri, odnosno 3 boda u tom segmentu.

Na sredini tablice malo izjednačenje – u prošlom kolu vrlo favorizirani oklopnjaci kao da su se malo opustili jer su im kolege Urlikavci prilično glatko došli uz bok i ako se ovako nastavi možda se poredak iz prošle lige lagano i preokrene.

Oklopnjaka je izašlo 79,59% što je sasvim solidnih 6 bodova, no natrčali se nisu baš previše pa im je 6685 metra po oklopu donijelo samo 2 boda.

S druge strane, 76,11% Urlikavaca se odlučilo odraditi trening ovaj vikend što je vrijedilo 4 boda, no rasturili su s pojedinačnom kilometražom od 7257 metra i ovdje ubrali dodatna 4 boda.

Urikavci i Oklopnjaci – gledamo vas i pratimo.

Dno tablice, već standardno, pripada našim dragim Ljenivcima. Očekivati od njih da nakon ovih blagdanskih trpeza briljiraju i iskoče na čelo tablice bilo bi kao meni da se ja nadam da ću istrčati maraton ispod 3 sata. S time da su kod mene koeficijenti čak i nešto bolji.

No, ako smo nešto naučili iz prošlosti, onda je to da se ova spora pivopijska grupa ne predaje i očekujemo svakakve pretumbacije do kraja kola. U ovome ih je izašlo minimalnih 75,78% što im je donijelo minimalna 2 boda, a istrčali (ispuzali) su minimalnih 6291 metar po Ljenivcu što je, pak, zavrijedilo minimalni 1 bod u toj kategoriji.

Tek smo krenuli, sve je moguće, jer tek od sljedećeg vikenda kreću izazovi – neki stari, neki novi… neki prilično zanimljivi (valjda), a na vama je da ih pratite i borite se krvlju, znojem i fotoaparatom za svaki bod svog plemena.

Ukupni km po plemenima:

Ljenivci: 1050
Slušači: 2170
Oklopnjaci: 1800
Urlikavci: 1350

 

REZULTATI NATJECATELJSKE KATEGORIJE

REZULTATI REKREATIVNE KATEGORIJE

Drugo kolo lige održava se od petka 7. 1. do nedjelje 9. 1. 2022. godine.

 

btr

 

Scroll to top