fbpx

Rezultati drugog kola Jesenske lige Hrvatska trči

Iza nas je drugo kolo Jesenske lige Hrvatska trči, na kojem je sudjelovalo (i prijavilo rezultat) 920 trkačica i trkača. No brojka koja je impresivna jest više od 7.000 kilometara koje smo zajedno istrčali!

Vikend je bio prepun “pravih” utrka, a među njima je svakako dominirao Zagrebački maraton koji je na ulice Zagreba privukao i mnogobrojne “ligaše”. Zbog toga smo ovaj put imali popriličan broj polumaratonki i polumaratonaca i nekoliko maratonaca.

Rezultate natjecateljske kategorije možete pogledati OVDJE.

 

Borba plemena se zahuktava

Slušači nisu bili najbolji u nijednom segmentu – nit su skupili najviše metara (8188) čime su zaradili 4 boda, niti su izašli u relativno najvećem broju (59,47%) i skupili 8 bodova… ali su bili drugi u oba segmenta i upravo to utvrdilo im je ostanak na čelu ljestvice.
Oklopnjaci se ne daju i dokazuju da rezultati prvog kola nisu slučajnost. Ako su Slušači mislili da se mogu opustiti i lahko dohvatiti prvo mjesto ove lige, misllili su krivo jer im za ovratnik puše ova nezaustavljiva grupa koja je za izlazak na teren u postotku od 59,48% osvojila maksimalnih 10 bodova, no sa skoro najmanjom kilometražom od 7249 metara samo 2 boda i propustila priliku da pretekne Slušače već u ovom kolu. Kako bilo, ovo će biti foto finiš ako ovako nastavite, a to nam se jako sviđa – jedina bolja stvar od trčanja po ljetnom pljusku jest gledati kako se dvije ovako motivirane i hrabre ekipe bore za prijestolje. Da, da, dobro vidite, razlika u izlaznosti između Slušača i Oklopnjaka je mizernih 0,01% pa je ovo dobar trenutak da se zapitate jeste li trčali ovaj vikend pod bojama svog plemena ili ste se grijali pod dekicom.
Urlikavci su se odlučili utaboriti na sredini tablice i za sada im to jako dobro ide – izlaznost od 57,94% donijelo im je 6 bodova, ali zato su skupili najviše metara po članu – njih čak 8614, čime su dobili najviših 5 bodova za pretrčane metre. Pozicija postojana i solidna, ali Urlikavci… je li to najbolje što možete? Stvarno? Vrijeme je da opravdate reputaciju nabrijanaca i pokažete drugima tko je vođa čopora (Slušači, prekinite se smijati).
I sad dolazimo do najzanimljivijeg dijela, do naše mrtve trke na začelju tablice u kojem su Svejedi apsolutno neočekivanim preokretom prestigli Ljenivce za cijeli jedan bod. Ljenivci su u ovom kolu podbacili na svim frontovima i pokupili najmanjih 2 boda za izlaznost od 55,69%, te 1 bod za pretrčanost koja je iznosila 6377 m po glavi Ljenivca. S druge strane, Svejedi su hrpimice odbacili svoje ćevape i pržena krilca i masovno se pokrenuli što im je donijelo 4 boda za izlaznost od 57,14% i čak 3 boda za pretrčanih 7845 m po Svejedu. Ovo je vrlo indikativno i može značiti jednu od dvije stvari – ili su Ljenivci stvarno odlučili opravdati svoju reputaciju i konačno prestali s trčanjem ili se Svejedima posrećilo da uhvate Ljenivce na krivoj pivi. Ne znamo, ali jedve čekamo sljedeće kolo da to saznamo.
Usput, čestitamo svim plemenašima koji su ovaj vikend trčali svoje prve, druge ili stote polumaratone i maratone i time pojačali bodovno stanje svoje ekipe. Nadamo se da ćete sljedeći vikend ponoviti ovaj entuzijazam i zadržati ili prekokrenuti poredak na tablici.

Dakle, nakon drugog kola vodi se “mrtva trka” na vrhu i začelju. Slušače i Oklopnjake dijeli samo jedan bod na vrhu, a za opstanak se bore Ljenivci i Svejedi koji s jednakim brojem bodova drže začelje. Zlatna sredina su Urlikavci, koji će čini se u toj sredini i ostati. Sigurno je sigurno.

 

Rezultati rekreativne kategorije

 

 

Čekamo medalje da vam pošaljemo pakete

Dostava medalja ovaj put malo kasni, čekamo ih kako bi kompletirali pakete koje željno očekujete. Prema trenutnim informacijama, medalje će biti kod nas sredinom idućeg tjedna, a mi ćemo onda napraviti sve da pakete što prije složimo i pošaljemo. Molimo vas za strpljenje. 🙂

 

 

 

 

 

Scroll to top