fbpx

Rezultati nakon 3. kola lige

Dugomjesečni prvaci, pleme nad plemenima, zvijeri koje su druge gledali s visina prve pozicije tablice polako ali sigurno skliznuli su na drugo mjesto. Nije da nismo očekivali ovakav razvoj s obzirom na nevjerojatu ekipiranost Oklopnjaka, ali vjerojatno malo boli kad kornjača stigne zeca… ili Slušača.

A kako je to Oklopnjacima uspjelo? Pa jednostavno – em su pobrali najviši broj bodova, njih 8, za izlaznost od 67,70% i maksimalna 4 boda za pretrčane metre, njih čak 8034 po oklopu. Rijetko kad se dogodi da jedno pleme pobere sve najviše bodove u kolu, ali evo, tko bi reko čuda da se dese. Bravo Oklopnjaci!
S druge strane, i dalje odlični Slušači zauzeli su drugo mjesto na obje bodovne tablice i ubrali 6 bodova za izlaznost od 67,35% i 3 boda za pretrčanih 7842 metra po slušalicama. Nije to malo, da se razumijemo, ali kad ti Oklopnjaci dišu za vratom, za prvo mjesto nije dovoljno.
Treće mjesto su zadržali Bambusari i ostavili Urlikavce na začelju tablice. Tromi bambusojedi osvojili su 4 boda za izlaznost od 66,05% i samo jedan za pretrčana (prepuzana) 6984 metra po jedinki. Ukupno 5 bodova, što i nije neka sreća, ali… dovoljna da zadnje mjesto ostane zauzeto plavim šarmerima koji su zaboravili da više nema Svejeda i Ljenivaca da ih osiguraju od ispadanja i da se treba početi truditi za ostanak u Ligi.
Oni su skupili samo 4 boda – 2 za izlaznost od 62,15% i 2 za pretrčanih 7601 metar po zvijeri. Malo je prosjek popravio bonus bod koji im je donijela Urlikavka Tea Požgaj i tako ih ostavila u tijesnoj borbi za predzadnje mjesto i spas od izumiranja vrste.
Što reći? Hranidbeno trkački lanac se mijenja, vrh zauzimaju druge zvijeri, a hoće li tako ostati, ostaje da pričekamo još dva kola koliko nas dijeli od odluke tko ostaje, a tko odustaje.
I da, nismo zaboravili dodijeliti bonus bod za priču – jednostavno ste se literarno opustili i nije stigao niti jedan tekst koji bi nam izmamio suzu ili osmijeh da bismo mu dodijelili bonus bod. Za sljedeće kolo očekujemo da se malo više raspišete jer upravo taj bod može značiti svu razliku u poretku.

 

Scroll to top