fbpx

Rezultati trećeg kola Jesenske lige

I tako, kolo po kolo, dođosmo do kraja grupnog dijela natjecanja Jesenske lige Hrvatska trči. Ovo nam je kolo donijelo jedno iznenađenje i jedno neiznenađenje. 🙂

Krenimo od onog što nije iznenadilo – u prvom susretu između Šumskih urlikavaca i Živahnih pustolovaca, sva tri boda odnijelo je vučje pleme. Među Urlikavcima tradicionalno su ozbiljni trkači, koji, osim što puno pričaju o trčanju, prevaljuju i velike udaljenosti u šumama i šire. Oni su u trećem kolu izišli na trk u većem postotku (67.38%) od Pustolovaca (66.09%), a i prevalili su više metara u prosjeku – 8942 za Urlikavce nasuprot 7641 Pustolovaca. Dragi Pustolovci, ne žalostite se, natjecali ste se s plemenom koje već dugo juri našim ligama, a među vama je puno početnika i onih koji su tu po prvi put, baš kao i samo pustolovno pleme. Vaša upornost će se isplatiti, a svoju snagu možete pokazati već u polufinalu, jer – ništa još nije gotovo!

Drugi par donio je i možda najveće iznenađenje dosadašnjeg tijeka lige. U srazu tromih pandi i samozatajnih tarzijera pobijedile su (drumroll) PANDE! Tromi bambusari istrčali su u velikom broju na trkalište i s postotkom od 68.92% uzeli dva presudna boda Čudnovatim slušačima kojih je izišlo 64.66%. Čini se da se slušačko pleme malko uljuljkalo u sigurnost prethodnih pobjeda pa su odlučili pauzirati prošli vikend, ovaj njihov postotak najmanji je u od svih plemena u ovom kolu. S druge strane, oni Slušači koji su odlučili prošetati slušalice i tenisice, odradili su odličan posao i s prevaljenih 8401 metar u prosjeku ipak bili bolji od Pandi koje su tromo odgegale 7462 metra. Dakle, Slušači 1 bod, Bambusari 2 boda.

U uvodu smo najavili da je ovo kraj grupnog dijela lige, a tablica zorno prikazuje osvojene bodove i plasman. Na prvom mjestu su i dalje Čudnovati slušači sa sedam bodova, za vrat im dišu Šumski urlikavci, sa samo jednim bodom manje. Na treće mjesto popeli su se Tromi bambusari s tri boda, a na dnu tablice su Živahni pustolovci, s dva boda osvojena protiv Bambusara.

I što to sad znači?

To znači da smo zapravo tek počeli. 🙂 Sada znamo trenutni omjer snaga među plemenima, znamo da su Slušači i Urlikavci (opet) dominantna plemena, a da se ostala dva još nekako traže. Također, sada znamo i kako će izgledati parovi polufinala, u kojem ide 1. na 4. i 2. na 3. iz trenutne tablice.

Parovi polufinalnog kola su:

Čudnovati slušači : Živahni pustolovci Šumski urlikavci : Tromi bambusari.

Pobjednici ova dva okršaja idu u finale i borbu za ukupnu pobjedu, a dva plemena koja izgube natjecat će se za treće i četvrto mjesto u posljednjem kolu lige.

Jedva čekamo idući vikend!

P.S. Paketi su na putu. 🙂

 

 

Scroll to top