fbpx

Rezultati trećeg kola Zimske lige Hrvatska trči

Iza nas je lijep prohladan vikend, u mnogim krajevima gotovo idealan za trčanje. Lijepo vrijeme zasigurno je utjecalo na odziv trkačica i trkača Zimske lige, koji su trčati u gotovo jednakom broju kao na prošlom kolu.

 

Plemenski rezultati

Ljenivci, za koje više ne znam što bih napisao, a da nije već rečeno u nekom od prethodnih postova, zadržavaju svoje dno na tablici i samo ih čudo može spasiti od ispadanja. To čudo, ako ste Ljenivac, možete biti upravo vi ako naštancate dovoljan broj kilometara u zadnja dva kola i totalno preokrenete cijelu tablicu. No, kako već rekosmo, nomen est omen i mislim da ćemo ovakav trend polako ali sigurno pratiti i u kolima u kojima slijede. Navedene lijene individue dobile su minimalna 2 boda za izlaznost od 69,95% i skoro pa najmanjih 2 boda za kilometražu od 7743 metra po Ljenivcu. Pomalo, di je priša?

Oklopnjaci nam malo po malo podbacuju i stvarno kao da se čini da namjeravaju živjeti na staroj slavi prethodne lige u kojima su se tukli za prijestolje sa Slušačima – za izlaznost od 70,41% dobili su 4 boda, no samo jedan jedini bod za pretrčanu (prepuženu) dužinu od 7730 metara po oklopu. Samo pet bodova, Oklopnjaci? Što se dogodilo? Snijeg napadao na oklop. Idemo to malo stisnuti…

Sad dolazimo do malog iznenađenja – prvi puta nakon dugo vremena jedno pleme je skupilo više bodova od uvijek favoriziranih i trenutno vodećih Slušača, a to su – Urlikavci. Za izlaznost od 70.85% uzeli su maksimalnih 8 bodova, a za udaljenost od 8085 metara po individui dodatna 3 boda. Laganom matematikom to nam daje 11 bodova za ovo kolo, odnosno za jedan više od Slušača koji su ih skupili 10 – 6 za izlaznost od 70,67% i najviših 4 za pretrčanih 8752 metra po slušaču.

Ovo sad čini tablicu dosta zanimljivom jer se Urlikavci više ne nalaze u zlatnoj sredini nego ovim tempom jurišaju na prijestolje na kojem se Slušači već tako ugodno osjećaju da bi mogli uskoro biti i neugodno iznenađeni.

Razlika od prvog do trećeg mjesta je samo 8 bodova i tu sve sve da preokrenuti.

Bravo svima za izlaznost, bravo svima za kilometre i bravo Ljenivcima za dosljednost.

Fotka Ljenivke Ruth Anna Rudić kako se vuče uzela je najlijenijem timu jedan bod za sliku, a prekrasna priča oklopnjačice Gordana Kukina-Balun definitivno je zaslužila jedan bod kornjačama. Onaj treći, učinio je zapravo presedan, a taj je da su Ljenivci po prvi puta odnijeli čak dva bonus boda u sudačkoj nadoknadi. Ljenivka Tena Stilinović pogodila je broj istrčanih kilometara svog plemena s razlikom od samo 3 kilometra i time barem malčice popravila status Ljenivaca na dnu tablice. I tko kaže da bonus bodovi ne mogu napraviti razliku? O, da, mogu itekako.

Plemenski poredak nakon trećeg kola:

 

Ovako su plemena ukupno trčala na drugom kolu:

Ljenivci: 1208

Slušači: 2319

Oklopnjaci: 1840

Urlikavci: 1415

 

REZULTATI NATJECATELJSKE KATEGORIJE

REZULTATI REKREATIVNE KATEGORIJE

 

Pred nama je četvrto kolo lige, koje počinje u petak 21. 1. 2022.

Scroll to top