fbpx

Treće kolo Ljetne lige s više od 800 trkačica i trkača

Nismo posustali, opet nas je trčalo više od 800! To bi bio najkraći sažetak ovog trećeg, pretposljednjeg kola Ljetne lige Hrvatska trči. Protekli su se vikend održale i mnogobrojne “prave” utrke što je bila prilika mnogima da ih otrče i spoje to s prijavom za Ljetnu ligu.

Timski rezultati sve su izvjesniji, prvo mjesto je gotovo osigurano, no za drugo će se trebati još potruditi na finalnom četvrtom kolu. Evo kako je to doživio Siniša:

– Situacija na vrhu ostala je nepromijenjena i Ravničari i dalje jedu svoje kilometre kao planinar ćevape nakon pet sati uspona, čime su potvrdili svoju premoć u ovom ljetnom izdanju lige. Ono što je puno interesantnije jest borba za drugo mjesto u kojem su nakon dva kola vodstva, Optimisti previše optimistično ušli u treće kolo i svojim preskakanjem treninga lahko prepustili tu poziciju kolegama Brdašima koji su iskoristili ovih par dana i skupili se u dovoljnom broju da dobiju bod više od njih. Uz to su, sad već standardno, dobili bonus bod za broj pretrčanih km i za dužinu nosa u foto finišu prestigli plave. Razvoj daljnje situacije mogao bi ličiti na analize nogometnih stručnjaka kada krenu s kombinatorikom u doigravanju i šansama za ostajanje / ispadanje iz skupine – ako sutra pobijede, a ovi naprave tri razlike, a vrijeme bude sunčano, a retrogradni Merkur bude u Blizancima… onda bi mogli imati šanse.

Mi ćemo biti realniji i reći da, osim ako Ravničari grupimice ne bojkotiraju zadnje kolo, imaju najveće šanse za osvajanje ljetnog virtualnog trofeja. No, čuda su moguća, kao što smo vidjeli na primjeru 34. ulice, tako da u varijanti u kojoj Ravničari uzimaju samo dva boda, a Brdaši ugrabe sva četiri plus bonus bod, imamo penale jer sudačkih nadoknada nemamo. Slična situacija može se dogoditi ako Ravničari dobiju samo jedan bod u zadnjem kolu, a Optimisti polude, odnesu sva četiri plus bonus i eto nam opet penala. Iako dosta izvjesno, sve je vrlo neizvjesno. Čak i smisao ovih redaka. Na kraju, tu su nam naši Mračnjaci i Svemir nam je svjedok da ih jako volimo, no što im se dogodilo da izbjegavaju svoje nokturalne aktivnosti, nije nam jasno. Možda se čuvaju za jesen, možda su već svi po nekim plažama… a možda, kao što spomenuh jedared, zapravo trče naokolo po mraku, ali ih pojedu neka čudna stvorenja pa ne stignu prijaviti rezultati. Kako bilo, hvala vam na sudjelovanju u trećem kolu i pripremite se lagano za ono završno kada ćemo svi skupa izvaditi medalje pred kamere i udariti završnicu ljetnom izdanju lige.

 

REZULTATI NATJECATELJSKE KATEGORIJE

REZULTATI REKREATIVNE KATEGORIJE

 

Kako je održan Plitvički maraton, tako smo imali i veći broj maratonaca i maratonki koji su svoj rezultat prijavili na ligu. A evo i pobjedničkih postolja u svim kategorijama:

5 km
muškarci
1. Marko Horvat (Kreni) – 0:19:33
2. Franjo Ileković (AK Šibenik) – 0:19:46
3. Bojan Hlača (Siromah rejsing tim) – 0:20:22

žene
1. Lukrecija Krstičević (Rukometna akademija Jerkovac) – 0:20:35
2. Maja Matijašić (Taekwondo klub Ozalj) – 0:22:31
3. Aleksandra Aleksa (Škola trčanja Križevci Ak Križevci) – 0:24:22

 

10 km

muškarci
1. Alen Imširović (Udruga Zdravo trčanje Osijek / Ak Maraton Vukovar) – 0:37:40
2. Srećko Ljubić – 0:45:45
3. Filip Siretz – 0:47:22

žene
1. Maja Radocaj – 0:44:32
2. Romana Sajn (Sajni trče) – 0:49:11
3. Mirena Rozić – 0:49:26

 

polumaraton

muškarci
1. Anđelko Kecman  – 1:49:04
2. Mario Pavić – 1:52:26
3. David Padovan (Vela Luka) – 1:55:57

žene
1. Elza Božić (AK Sljeme) – 1:52:40
2. Renata Hršak (BBK Krpelj) – 1:56:40
3. Đurđica Bene – 1:57:44

 

maraton

muškarci
1. Zdenko Horjan (OK Vihor / TK Zrinski) – 4:29:36
2. Ivan Galović – 4:40:37

žene
1. Marina Juranić – 3:51:24
2. Danijela Horvat (AK Sljeme) – 3:52:55
3. Sanja Hrašćanec (Loš Pollos) – 4:43:20

 

Na posljednjem kolu napokon nas čeka fotkanje sa zasluženim medaljama, a pokušat ćemo organizirati punktove u gradovima s više trkača da napravimo zajedničke lagane treninge i fotografiramo se zajedno.

smart

mde

fbt

Scroll to top