fbpx

Tromi bambusari pobjednici su Jesenske lige!

Završila je Jesenska liga Hrvatska trči! Kroz više od četiri tjedna, odnosno pet kola, trčali smo i hodali diljem Hrvatske i svijeta, družili smo se u Facebook grupi, bili smo jedni drugima podrška, utjeha, prijatelji s dobrim savjetom. S uvjerenjem ću reći da smo najbolja trkačka zajednica u Hrvatskoj.

Naše plemensko natjecanje također je došlo svojem kraju. Svrstali smo se u četiri plemena, branili njihove boje i usput se dobro zabavljali. Plemenska pripadnost nekima nije značila puno, no mnogi su je shvaćali jako ozbiljno i ti su sudjelovali na svim kolima na kojima su fizički mogli. Bravo!

Promjena načina natjecanja donijela je puno više uzbuđenja i neizvjesnosti do samog kraja, kada popušta početni entuzijazam.

 

Tromi bambusari pobjednici su Jesenske lige!

Čuda se možda događaju, no ovo nije čudo. 🙂 Tromi bambusari su u posljednjem kolu izišli u većem postotku od Čudnovatih slušača i time osvojili dva presudna boda za titulu pobjednika Jesenske lige. Bravooo pandeeee!

Nevjerojatno je koliko su rezultati bili izjednačeni – Bambusari su imali izlaznost od 55.86%, a Slušači 55.50%. U prijevodu na jasnije brojke, da su trčala dva Slušača više, oni bi bili pobjednici lige. Bambusari su ovim rezultatom i drugi put u ovoj ligi pobijedili Slušače te dokazali da je u trčanju najvažnija upornost. 😉 I u prosječnom broju istrčanih metara bilo je gusto, ali tu su Slušači odnijeli počasni bod – istrčali su 8685 metara, a Bambusari 8581 metar.

 

Bronca za Šumske urlikavce

U drugom paru finalnog kola nije bilo iznenađenja. Šumski urlikavci disciplinirano su istrčali s izlaznošću od 48.66% i 8502 metra prosječno po trkaču i tako uzeli sva tri boda. No, Živahni pustolovci nisu bili loši, izlaznost im je bila 47.75%, a prosjek metara po pužu 7505.

 

Scroll to top