fbpx

Zašto početi trčati (s nama)

Trčanje je najjednostavniji, najdostupniji i po mnogočemu najbolji način rekreacije. Za početak trebaš odlučiti da ćeš napraviti nešto za svoje zdravlje i dobar izgled, a nakon toga trebaš početi. Mi nudimo taj korak nakon odluke – počni trčati s nama!

Prvi trkački koraci za svakog su izazovni – za stjecanje nove navike potrebno je vrijeme, a za trčanje i poprilično strpljenja. Ako ti je prethodna forma „u banani“ i potpuni si početnik, s trčanjem treba krenuti postupno. Hodanje je prvo što ćeš raditi, svoje šetnje ćeš vremenom „začiniti“ ponekim kratkim trkom i to trebaš raditi par tjedana, po 3-4 puta tjedno.

Nakon tog uvodnog dijela možeš početi s kombinacijom trčanja i hodanja, na početku će prevladavati hodanje i kratko trčanje, a s vremenom ćeš više trčati nego hodati. Sve ovo trebaš raditi u vrlo laganom tempu, zaboravi na sprinteve i brzinu, to dolazi puno kasnije. Trčanje je individualni sport, ali kao rekreacija ne mora biti individualan. Ako možeš, pronađi nekog u obitelji ili među prijateljima i počnite trčati zajedno.

 

Hrvatska trči!

Da, Hrvatska trči! Pokret koji je nastao prije nekoliko godina i ovo proljeće okuplja rekreativne trkačice i trkače iz cijele zemlje koji će kroz mjesec dana trčati i družiti se u Facebook grupi Hrvatska trči. Ona je ogromni izvor iskustva, znanja i podrške za sve, osobito apsolutne početnike. Kroz naše je lige prošlo više od 10.000 trkačica i trkača, mnogi od njih svoje su prve trkačke korake napravili u okviru naših liga.

Uključivanjem u Proljetnu ligu Hrvatska trči dobit ćeš motivaciju da započneš s trčanjem, da u toj odluci ustraješ, dobit ćeš veliku podršku iskusnijih kolega. Da bi nam bilo zabavnije, međusobno se natječemo u „plemenima“, a za sudjelovanje u natjecanju dovoljno je da svaki vikend obuješ tenisice i prohodaš ili pretrčiš pokoji kilometar – brzina nije važna!

Zvuči stvarno jednostavno (i jest). 🙂

Što trebaš napraviti:

  • Prijavi se, na ovoj web stranici su svi detalji
  • Uplati kotizaciju (startninu)
  • Počni s laganim pripremama (3-4 puta tjedno hodaj 30-60 minuta)
  • Spremno dočekaj Proljetnu ligu.

Proljetna liga počinje 8. 4. i traje punih mjesec dana, tj. pet vikenda.

U cijenu startnine uključen je i bogat paket u kojem su:

  • Sportska majica
  • Finišerska medalja
  • Privjesak za ključeve
  • Poklon – knjigu o trčanju poklanja PoKRENI by GRAWE.

Startni paket bit će ti dostavljen kurirskom službom bilo gdje u Hrvatsku.

PRIDRUŽI NAM SE!

 

Scroll to top