fbpx

Završila je Ljetna liga Hrvatska trči 2021.

Posljednjim četvrtim, finalnim kolom, koje je održano proteklog vikenda završila je Ljetna liga Hrvatska trči. Ponovno je “izlaznost” bila odlična – istrčalo je i prijavilo rezultat 727 trkačica i trkača.

Potvrđena ekipna pobjeda Ravničara

U završnom kolu ljetne lige Hrvatska trči nije došlo do kopernikanskog (?) obrata u kojem bismo vidjeli buđenje zaspalog tima kako se u zadnjim minutama nedjelje ekipiraju, skupljaju u ogromne skupine i zajedno odlaze na trening ne bi li preoteli bodove vodećima na tablici. Ovoga puta Ravničari su svima pokazali kako se trči, stabilno iz kola u kolo bildali su svoju prednost i na kraju zakucali velika tri boda prednosti ispred drugoplasiranih zelenih.

Brdaši su, s druge strane (i pozicije) pokazali da su ekipa dostojna borbe – pobrali su sve bonus bodove za pretrčane kilometre po članu od početka lige i iz kola u kolu povećavali brojnost. Nažalost, to nije bilo dosta da pomute planove Ravničarima i njihovom strelovitom usponu na tron lige, no da su od početka bili konkretni kao u druga dva kola, rezultat bi bio doslovno izjednačen i morali biste trčati još jedno kolo da vidimo tko je pobjednik.

Optimisti su na početku krenuli optimistično, no nakon početnih pohvala, uspavali se i mislili da će sve biti super. To je zato jer su Optimisti. Neka im ovo bude škola za ubuduće da entuzijazam treba držati i ne spavati na staroj slavi.

Na začelju lige ovoga puta su noćne ptice i sisavci koji su iz nekog samo njima poznatog razloga, odlučili trčati u najmanjem broju… nemamo nikakvo konkretno objašnjenje za ovaj fenomen osim da se odmaraju i spremaju za jesen kada će zasjati i pokazati svima kako se trči… u nekom drugom timu, naravno. (Siniša)

 

Kratki (patetični) osvrt na ligu

Uvijek na kraju onog što je završilo dobro, miješaju mi se osjećaji sreće (jer je prošlo dobro) i tuge (jer je prošlo). 🙂 Tako je i ovaj put. Bio je pravi užitak gledati sva vaša znojna zacrvenjela lica, čitati priče o pokušajima, trudu, neuspjehu, uspjehu… Sjajan je osjećaj biti djelić toga, ponosan sam da smo kod nekih od vas zapalili iskru koja se rasplamsala i traje. Naša mala zajednica svakim je danom sve veća, privlačimo nove istomišljenike, stvaramo oko trčanja atmosferu prihvaćanja i podrške. Toga nam svima nedostaje, toga ne može biti previše.

Na kraju ove lige želim vam samo svima reći veliko HVALA što ste sudjelovali, marljivo prijavljivali svoje rezultate, bili podrška kolegicama i kolegama trkačima i zajedno s njima pridonijeli da liga uspije. Nadam se da smo mi u organizaciji ispunili vaša očekivanja.

Kako je gore Siniša dao naslutiti, naše druženje nastavljamo Jesenskom ligom na samom početku jeseni. 🙂 (Zvonimir)

 

REZULTATI 4. KOLA – REKREATIVNA KATEGORIJA

REZULTATI 4. KOLA – NATJECATELJSKA KATEGORIJA

 

Najbrži na 4. kolu u natjecateljskoj kategoriji.

5 km

žene
1. Maja Radocaj  – 0:20:20
2. Mirela Harapin Babić (Medicina trgovina d.o.o) – 0:21:48
3. Anita Kramar (Kreni) – 0:23:13

muškarci
1. Marko Horvat (Kreni) – 0:18:48
2. Franjo Ileković (AK Šibenik) – 0:19:28
3. Bojan Hlača (Siromah rejsing tim) – 0:21:03

 

10 km

žene
1. Renata Morović – 0:48:34
2. Aleksandra Aleksa (Škola trčanja Križevci – Ak Križevci) – 0:50:56
3. Lea Šaš (Trčaona) – 0:51:08

muškarci
1. Kristijan Marković – 0:43:56
2. Vladislav Majetić (CrossSportDelnice) – 0:44:52
3. Srećko Ljubić – 0:46:03

 

polumaraton

žene
1. Romana Sajn (Sajni trče) – 1:56:55
2. Josipa Antic (MM Trening) – 1:57:17
3. Katarina Šperanda – 1:57:48

muškarci
1. Bojan Šebrek (AK Sljeme) – 1:46:59
2. Ivan Trokter (SRD 315 SJEVEROZAPAD) – 1:54:53
3. Damir Arbanas  (MM Trening) – 1:59:20

 

maraton

muškarci
1. Alen Imširović (Udruga Zdravo trčanje Osijek / Ak Maraton Vukovar) – 4:04:29
2. Dario Klemenčić (Tupe grablje) – 5:59:45

 

Sveukupne pobjednike lige objavit ćemo u idućih 7 dana.

 

Scroll to top