fbpx

Hrvatska trči Jesenska liga – treće kolo sa skoro 1.000 trkačica i trkača

Preko vikenda koji je obilježilo lijepo trkačko vrijeme, održano je i treće kolo Jesenske lige, na kojem je nastupilo 988 trkačica i trkača iz cijele Hrvatske.

Ponovno smo se natjecali u okvirima plemena pa smo tako dobili i novu rang listu najuspješnijih.

Po prvi put u povijesti Hrvatska trči liga trčalo je u jednom kolu više trkača nego u kolu prije (a da nije u pitanju zadnje kolo u kojem se slikate s medaljama). Obično iz kola u kolo bilježimo lagani pad aktivnosti, što znači samo jedno – žestoko se borite za prvu poziciju ili ostanak u ekosustavu.

Krenimo od sredine – Urlikavci su u ovom kolu osvojili više bodova nego inače – njih čak 8 za izlaznost od 63,95% i 4 za skupljenih 7662 metara po trkaču što ih je malčice gurnulo prema vrhu. Ako bi slučajno Slušači malo smanjili doživljaj i Oklopnjaci se prevrnuli na leđa, možda bi imali šanse za pobjedu…

Na samom vrhu totalna drama – pišemo ove redove drhtavim prstima i znojnih dlanova jer ovako neizvjesna bitka nije se vodila još od one u kojoj je William Wallace pobijedio (i loše završio malo kasnije). Taman smo počeli upisivati redovne bodove i gledali izjednačenje, kad stigoše bonus bodovi i odoše oba tim asocijalnim slušačkim bićima i eto ih sada na još uvjerljivijem čelu tablice. Njih je izašlo 63,68% što im je donijelo 6 bodova, a skupili su 7683 m po trkaču što je bilo najviše u ovom kolu i vrijedilo je svih 5 bodova. Oklopnjaci su opet briljirali izlaznošću i s 64,92% pobrali maksimalnih 10 bodova u toj kategoriji, ali i ne baš prevelika 2 boda za 7182 m po oklopu.

Tu je sad došla do izražaja iskusnost Slušača gdje su, bez da su okicama trepnuli osvojili oba bonus boda za Heroja i Heroinu utrke, a to su imenom i prezimenom: Ivana Ivandija sa istrčanih 50 km u Podgorici u vremenu 6:54:40 i Alen Imširović s maratonom za 4:08:48. Dva boda velikih k’o kuća i sada su Slušači tu gdje jesu – na samom čelu tablice Jesenske Lige što je veća čast nego biti u prvih 10 na maratonu u Mogadishu. Oklopnjaci, ne lijte suze jer su još cijela dva kola do kraja i sve su opcije otvorene – samo budite marljivi i natjerajte se na koji metar više. Svaki se broji.

Na dnu tablice Ljenivci skroz lagodno piju pivu, a Svejedi objeduju. Počinjemo polako sumnjati da su negdje skupa, razvaljeni na dekici na pikniku, uživaju u delicijama i gledaju druge kako trče. Nezainteresiranost za bilo kakvu aktivnost potvrđuje se iz kola u kolo što znači samo jedno – dobro su se svrstali u svoja plemena. Statistički gledano, Ljenivci su ubrali 4 boda za izlaznost od 62,75% i minimalan 1 bod za 6110 m po trkaču, a Svejedi su pak na minimumu izlaznosti od 55,16% što im je donijelo 2 boda i ipak malo više metara po jedinki – njih 7539 – što je vrijedilo 3 boda. Najbolja priča došla je iz redova Oklopnjaka, a najbolju fotku pružili su nam Svejedi.

 

Priča uz najbolju fotku kola: “Kada sam ostala trudna, imala sam najbolju namjeru nastaviti trčati, međutim nije išlo. Preostalo je samo planinarenje i lagane šetnje. Fast forward, termin je 19. 10., a ja jedva da više mogu hodati (nizak trbuh, pritisak). Hodati pred porod treba, ali kako se motivirati? Tako da se prijaviš na Hrvatska trči! 🙂 Odradila sam prva dva kola, jedva, ali 2 km su prehodana. Utorak nakon drugog kola stiže nam mali Špiro (spol nismo znali do kraja). I evo, treće kolo izabrali smo za našu prvu šetnju. Dakle, prva šetnja, Špiro star 5 dana, pa već utrka. 🙂

NAJBOLJA TRKAČKA PRIČA 3. KOLA

REZULTATI REKREATIVNE KATEGORIJE

REZULTATI NATJECATELJSKE KATEGORIJE

 

Pred nama je pretposljednje kolo Jesenske lige, pozivamo sve da sudjeluju. Bit će novi izazov, a napokon slijeću medalje i počinje slanje paketa. Potrudit ćemo se da sve pošaljemo u najkraćem mogućem vremenu koje je potrebno za kompletiranje paketa.

 

Scroll to top