fbpx

Više od 7.000 pretrčanih kilometra u prvom kolu Jesenske lige

Proteklog je vikenda započela Jesenska liga Hrvatska trči, a na prvom kolu trčalo je više od 1.100 trkačica i trkača iz cijele Hrvatske, susjednih zemalja, ali i poneki iz daleke Kanade, Njemačke, Francuske…

Najvažnija bitka vodila se za plemenske bodove, prvi su podijeljeni prema dva osnovna kriterija – postotku sudionika iz svakog plemena te prosjeku pretrčanih kilometara po trkaču iz svakog plemena.

Apsolutno najaktivniji Slušači i ovoga puta izašli su, relativno gledano, u najvećem broju na vikend trčanje – njih čak 75% i to im je donijelo maksimalnih 10 bodova. Nisu se pretrgli od trčanja, tako da im je broj prikupljenih kilometara od 6599 m po trkaču donio tek 3 boda što je ipak bilo dovoljno da zasjednu na tron i u sljedeće kolo uđu podignute glave i narihtanih slušalica.

Nova ekipa – Oklopnjaci – pokazala je da s njima nema šale i da svojom čeličnom voljom mogu nadoknaditi neiskustvo u trčanju. Izašlo ih je 72,98% što znači da su ubrali 8 bodova na brojnost. Pretrčali su u prosjeku 6613 metar po trkaču i ubrali čitava 4 boda od ukupno 5 na metražu. Za jednu ekipu koja se predstavlja kao spori početnici, apsolutno genijalan rezultat.

Treće mjesto, još uvijek dovoljno za postolje, očekivano su ugrabili Urlikavci koji vrlo konzistentno drže sredinu tablice i vjerojatno neće dopustiti da ih na kraju lige izbaci neko samozatajno pleme. Ipak su oni Urlikavci. Nekog reda mora biti. U brojkama, to bi značilo da ih je izašlo 69,10%, ali nabrijanci kakvi jesu, ubrali su maksimalnih 5 bodova na pretrčanu distancu koja je iznosila 6733 metra po Urlikavcu.

Predzadnja pozicija pripala je Ljenivcima koji su teškom mukom između ispijanja pive i spavanja natukli 5541 metar po trkaču što je daleko najmanje od svih, ali izašlo ih je dovoljnih 69,80% da ne padnu na dno tablice. Cijenimo dosljednost, a kako se čini, Ljenivci će se sa Svejedima kvalitetno boriti za ostanak u ligi ako ovako nastave…

 

Zadnji, barem zasad, su Svejedi koji su pokazali kako se jede i ne trči – izašlo ih je tek 68,25%, a pretrčali su 6438m po jedinki što čak ni nije toliko loše, naročito kad se uspoređuje s Ljenivcima. Pozivamo sve Svejede da se malo aktiviraju jer ih ovaj ritam skupljanja bodova ne vodi na nove medalje i majice, već u neku špilju gdje će zimskim snom prespavati sljedeću i sve ostale lige koje dolaze.

Za kraj, obratite pažnju na simpatičan detalj iz gornje statistike – brojke relativnih postotaka trkača koji trče vikendom tako se malo razlikuju da doslovno par aktivnih trkača po plemenu više može napraviti razliku u tablici. Zato, ako idete onom logikom – neću ići glasati jer moj glas neće ništa promijeniti, ovdje to ne stoji – vaši kilometri mogu i hoće nešto promijeniti pa imajte to na umu kada sljedeći vikend smišljate izgovor za neizlazak na trčanje.

Dodijeljeni su i bonus bodovi, za najbolju priču Opasnim oklopnjacima i za najbolju fotografiju Čudnovatim slušačima. Priču je napisala Nataša Sušanj i možete je pročitati OVDJE, a fotografiju je “okinula” Ivona Lozić:

 

REZULTATI NATJECATELJSKE KATEGORIJE

REZULTATI REKREATIVNE KATEGORIJE

 

Drugo kolo počinje već u petak, a na njemu imamo tri izazova koji će donijeti bonus bodove za pleme:

trči u što više ulica u jednom trčanju (Pronađi dio grada/mjesta sa što više ulica i u jednom trku istrči što veći broj.  Dovoljno je ući i izaći iz ulice, ne treba trčati cijelu dužinu. Dokaz je GPS slika koju s obrazloženjem treba poslati na mail hrvatskatrci@gmail.com )

najbolja fotka

najbolja priča.

 

Foto album 1. kola:

 

 

 

Scroll to top